Dancefair en Pro Audio Summit op 15 en 16 februari 2014 in de Jaarbeurs Utrecht

13 zalen, 200 seminars, 2500 zitplaatsen, nieuwe beursvloer

Muzieknieuws 25-10-2013 09:10

Interface was de afgelopen twee jaar al nauw betrokken bij Dancefair, maar zal met de derde editie op 15 en 16 februari 2014 nog intensiever meewerken aan dit evenement. De organisatie programmeert namelijk parallel aan Dancefair de Pro Audio Summit, in hetzelfde weekend, op dezelfde Jaarbeurs-locatie, die een geweldig mooie, futuristische facelift heeft gekregen. We spraken met organisator Norman Soares.

Dancefair, event voor producers, muzikanten en dj’s, breidt uit. De Jaarbeurs heeft een grootse verbouwing achter de rug ter uitbreiding van het conferentiecentrum Media Plaza van 1.400 naar 2.500 zitplaatsen met vier extra zalen en een futuristische foyer, voorzien van de allernieuwste snufjes.

‘Voor ons is de extra ruimte een fantastische toevoeging die ook nodig was om meer te betekenen voor onze bezoekers en exposanten’, vertelt organisator Norman Soares. ‘De negen zalen die in gebruik waren tijdens de eerste twee edities zaten vaak overvol. Ook wilden we graag een hiphopprogramma toevoegen en een programma voor professionals met topproducers uit de muziekindustrie. We willen dat iedereen – of je nu hiphopproducer bent, een mastering engineer, een dj, een muzikant, professioneel of op de weg erna toe – aan zijn trekken kan komen tijdens ons evenement. Maar dit was simpelweg niet mogelijk wegens het gebrek aan capaciteit. We hadden minimaal duizend zitplaatsen extra nodig.’

 

The Floor
‘Ook de lange loop van het seminargedeelte naar de beursvloer was niet optimaal. Door de verbouwing en de extra vleugel ligt de beursvloer nu in het epicentrum van Dancefair. Ook de entree van Dancefair is verplaatst. Via nieuwe roltrappen komt de bezoeker direct binnen in het midden van ‘The Floor’, zoals we de beursvloer vanaf nu noemen. De entree zal verbluffend en spectaculair zijn.’

 

Er zijn vijftig plekken op The Floor beschikbaar voor fabrikanten, retailers, distributeurs, muziekopleidingen en dienstverleners in de muziekindustrie. De partijen die deelname al hebben toegezegd zijn: Pioneer, Native Instruments, Ableton, Funktion One, ToneControl, Amptec, Hyperactive, URS (Reloop, Vestax), Wisseloord, Rob Papen, Book You, EM Studio’s, SAE, Pynthago, en Total Sonic (Novation, Focusrite).

 

Pro Audio Summit
Parallel aan Dancefair is er de Pro Audio Summit: een apart seminarprogramma voor audio-professionals. Natuurlijk is de Nederlandse studiotop aanwezig en er zijn al serieuze onderhandelingen gaande met belangrijke producers uit Amerika. Zodra de programmering definitief is, vind je alle informatie daarover terug in Interface en natuurlijk op Interface.nl.

www.dancefair.nl 

 

 

zoeken
zoeken