download (1)

Interface presents Pro Audio Summit 15-16 februari 2014

Panels, Q&A's en keynotes in Auditorium met o.a. Ryan West, Mack, Claude Zdanow, John Alagia, Xavier Stephenson, Ronald Prent, Darcy Proper, Stephen Bartlett - Netwerkbeurs in de Barzone - 15 & 16 februari, Jaarbeurs Utrecht

Muzieknieuws 12-01-2014 07:02

Interface presenteert op 15 en 16 februari 2014 de Pro Audio Summit 2014. Deze vindt parallel aan de Dancefair plaats in het subliem vernieuwde Media Plaza van de Jaarbeurs in Utrecht. Pro Audio Summit is een conferentie-beursprogramma speciaal voor de audioprofessional in muziek, games, film en media. Met onder anderen de producers en engineers van Eminem, Queen, Kanye West, Rihanna en John Mayer.

 

Pro Audio Summit 2014 is een exclusieve get-together van audioprofessionals uit de muziek-, film-, games- en mediawereld. Tijdens een wervelend tweedaags conferentieprogramma wisselt de internationale elite van producers en engineers van gedachte, met elkaar en met het publiek, over actuele thema’s. De panels, live-interviews, Q&A’s en keynotes zullen plaatsvinden in het luxueuze en comfortabele Auditorium van het Media Plaza in de Jaarbeurs. Het biedt plaats aan maximaal 200 bezoekers. Direct naast het Auditorium is een intieme beursvloer met pro-audio apparatuur ingericht. De beursvloer ligt in de zogenaamde Barzone van het Media Plaza, en fungeert tevens als netwerkruimte.



Interface presents Pro Audio Summit 2014
Zaterdag 15 februari 10.00-20.00 uur
Zondag 16 februari 10.00-20.00 uur
Tickets: € 60,- per dag
Bestel tickets online op www.proaudiosummit.com

 

Topproducers en engineers naar Summit
De volgende producers en engineers zullen in de panels plaatsnemen, geïnterviewd worden, Q&A's doen en keynotes geven:


Mack (producer: Queen, Elo, Nightjar) (interview klik hier)
Ryan West (engineer: Kanye West, Rihanna, Eminem)
Claude Zdanow
(studio owner: StadiumRed, New York)
John Alagia (producer-engineer: Dave Matthews Band, John Mayer)
Xavier Stephenson (engineer: Lana del Rey, Rita Ora, Sting)
Darcy Proper (mastering-engineer: Stevie Wonder, Donald Fagen)
Tom Pearce (engineer-games sound design) 
Stephen Bartlett
(engineer: Ilse de Lange, Ad Vandenberg)  (interview klik hier)
 

Ook zijn er tal van Nederlandse producers en engineers die deelnemen aan de panels: 

Ronald Prent (mixing-engineer-producer: o.a. Rammstein, Ad Vandenberg)
Reyn Ouwehand (producer: o.a. Kane, De Staat, zie ook https://bit.ly/1iUZ3Ss) 
Bert van der Wolf (producer-mixing-engineer: o.a.Jaap van Zweden, Reinbert de Leeuw, Eric Vloeimans)
Bastiaan Kuijt (mastering-engineer: o.a. Nederlands Philharmonisch Orkest, Nederlands Blazers Ensemble)   
Auke Riemersma (producer-composer: o.a. music for commercials)
Wessel Oltheten (mastering-engineer: o.a. I am Oak, Don Diablo)  


NETWERKBEURS 
De direct naast het Auditorium gelegen luxueuze Barzone biedt een perfecte ambiance voor netwerken op de beursvloer. De officiële netwerkborrel start om 18.00 uur. Het event eindigt om 20.00 uur.

 

CONFERENTIEPROGRAMMA 
TIJDSCHEMA, THEMA'S EN SPEAKERS 

Een internationaal topteam van zowel aanstormende als ervaren producers en engineers neemt deel aan de panels tijdens de twee dagen durende conferentie. Plaats van handeling is het prachtige en comfortabele Auditorium, dat plaats biedt aan tweehonderd man. Interface presenteert vier sessies per dag: 
10.00-11.30, 12.00-13.30, 14.00-15.30 en 16.00-17.30 uur.

Aan de sessies neemt een internationaal gezelschap van topproducers en engineers deel. Voor slechts 60 euro per dag kun je aan het conferentieprogramma deelnemen. 


10.00-11.30

The road to success - making it as an audio engineer

Xavier Stephenson, Ryan West, John Alagia and Stephen Bartlett  
Moderator: Ronald Prent

 

12.00-13.30

Everything louder than everything else

Mack
Live interview by Mark van Schaick + Q&A

 

14.00-15.30

Mastering - an exchange of tools and tricks

Darcy Proper, Wessel Oltheten, Claude Zdanow

Moderator: Bastiaan Kuijt
 

16.00-17.30

Analog vs Digital: producing Adrian Vandenberg’s Moonkings album

Ronald Prent and Stephen Bartlett

Live-interview by Mark van Schaick + Q&A

 

 

Zondag 16 februari

 

10.00-11.30

Setting up a new studio
Claude Zdanow
Keynote speech


12.00-13.30

The process of producing a multimillion selling record

 John Alagia, Ryan West, Mack

14.00-15.30

Mindset - how to treat your clients, projects and yourself

Mack, Reyn Ouwehand,  Xavier Stephenson, Tom Pearce,  Bert van der Wolf, Auke Riemersma

Moderator: Ronald Prent

 

16.00-17.30

Grand Finale Pro Audio Summit 2014

The works of Mack, Claude Zdanow, Xavier Stephenson, John Alagia and Ryan West

 

 

De pdf met het programma kan je downloaden. Klik op het pdf-icoon.  

CONFERENTIETHEMA'S

The road to success - making it as an audio engineer

Een seminarpanel waarin aanstormende en ervaren krachten uit het studioveld hun verhaal en ervaring delen met de producers en engineers uit het publiek. Hoe speel je je in de kijker bij studio’s, bij labels? Hoe stel je jezelf op tegenover de producer, de artiest, de studio-eigenaar? 

 

Mastering - an exchange of tools and tricks

Topmasteraars nemen zitting in het panel en discussiëren over de juiste weg naar een goede master. Over software, hardware en met name het proces vóór de mastering met de artiest en de platenmaatschappij. 

 

Mindset - how to treat your clients/projects and yourself

Producers en engineers leveren dagelijks topprestaties af. Het technisch hoogstaande karwei combineren ze met complexe communicatie met artiesten. Tijd- en projectmanagement is een item dat product en privéleven raakt. De panelleden buigen zich over de mindset van de audioprofessional. Onder de panelleden: Ronald Prent (NL) en Mack (Duitsland).

 

The process of producing a multimillion selling record

En opeens heb je een millionseller te pakken. Is het toeval of wijsheid? Wat kun je als producer of engineer bijdragen aan succes? Welk traject bewandel je met de artiest? Hoe bepaal je de keuze voor sound? Onder panelleden: John Alagia (VS) en Mack (Duitsland).

 

SPEAKERS

Natuurlijk is de Nederlandse studiotop aanwezig, waaronder Ronald Prent (NL), Darcy Proper (VS) en Stephen Bartlett, en we halen een illuster internationaal gezelschap van producers en engineers uit de UK, Duitsland en de VS. 

Ryan West (VS)

Ryan West staat bekend als een van de meest succesvolle hiphop-, r&b- en pop-engineers van dit moment. Hij werkte onder anderen met Kanye West, Eminem, Rihanna, Dr. Dre, Jay-Z, Diddy en The Game. Hij werkt daarbij vaak samen met producer Just Blaze (Justin Smith). Tot op heden zijn er rond de 71 miljoen albums verkocht waaraan Ryan West heeft meegewerkt. Inmiddels een veertiger, heeft West in eerste instantie een carrière achter de rug als muzikant in Ohio, om langzamerhand over te schakelen naar engineering in New York. Inmiddels heeft hij vijf Grammy-nominaties op zak.
       * Ryan West neemt deel aan de panels The road to success - making it as an audio engineer, The process of producing a multimillion selling record en de Finale.

https://ryanwestmusic.blogspot.nl

                 

Claude Zdanow (VS)
Claude Zdanow is de 25(!)-jarige studiobaas van de StadiumRed Studios in New York. Met 22 Grammy-nominaties, 11 gewonnen Grammy’s en een oneindige lijst van superstar-artiesten die de studio op reguliere basis bezoeken, behoeft deze virtuoos uit ‘The Big Apple’ geen introductie meer. Zijn credits bevatten namen als Yo-Yo Ma, Eminem, Austin Leeds en Drake. Onlangs deed hij twee knalheldere workshops op ADE Next over mastering en mixing. Stadiumred verenigt verschillende disciplines binnen de muziekindustrie: er zijn studio’s voor muziekproductie, mixing en mastering; er is een divisie die zich bezighoudt met artiestenmanagement en –ontwikkeling; een divisie die marketing en evenementenorganisatie bedrijft; en een divisie die zich bezighoudt met muziektechnologische ontwikkelingen.

  • Claude Zdanow neemt deel aan de panels Mastering - an exchange of tools and tricks en doet een keynote speech onder de titel Setting up a new studio. Natuurlijk is hij ook bij de Finale.

www.stadiumred.com

Mack (Duitsland/VS)
In de jaren zeventig richtte Reinhold Mack met Giorgio Moroder de Musicland Studios in München op. Hij was daar producer-engineer voor tal van vooral Engelse bands. Hij nam vijf albums op voor Queen, zeven voor ELO, en werkte met acts als The Rolling Stones, Led Zeppelin, Black Sabbath, Meat Loaf, Scorpions, Rainbow, Deep Purple, Freddie Mercury, Billy Squier, Sparks, Whitesnake, Rory Gallagher, Sweet, Extreme en Uriah Heep. Na zijn Duitsland-periode verhuisde Mack naar L.A., waar hij zich toelegde op digitale productie en surround. Lees er alles over in het interview dat we met hem deden; vanaf pagina 36 in deze Pro Audio Special.

  • Mack neemt deel aan de panels The process of producing a multimillion selling record, Mindset - how to treat your clients/projects and yourself en de Finale. En hij wordt live geïnterviewd over zijn motto Everything louder than everything else.

https://www.nightjarco.com

 

Ronald Prent (NL)

Ronald Prent is het muzikale brein achter de Wisseloord Studio’s in Hilversum, en een van Nederlands meest succesvolle engineers. Prent heeft onder andere Sting, Rammstein, Scorpions, Elton John, Kane, en Alain Clark achter zijn naam staan. Hij heeft zich gespecialiseerd in surround sound, maar heeft ook grote naam en faam opgebouwd met zijn mixen. In maart 2012 heropende hij Wisseloord met vier business partners en na een intensieve verbouwing. Onlangs werd ook de Vintage Room geopend binnen Wisseloord, wat weer een heel nieuw spectrum aan mogelijkheden gaf.
Ronald Prent is een van de creatieve krachten achter de Pro Audio Summit. Hij heeft een deel van de programmering verzorgd.
       * Ronald Prent is moderator van het panel The road to success - making it as an audio engineer, neemt deel aan het panel Mindset - how to treat your clients/projects and yourself en wordt samen met engineer Stephen Bartlett geïnterviewd over hun gezamenlijke nieuwe project onder de titel Analog vs Digital: producing the new album of Ad Vandenberg

https://wisseloord.nl

John Alagia (VS)

De sympathieke John Alagia is een doorgewinterde producer-engineer die zijn muzikale carrière startte als bandlid van een van de meest succesvolste formaties van Amerika, de Dave Matthews Band. Nadat hij als actief bandlid stopte, is hij de albums van de band gaan produceren – met veel succes, vooral in de VS zelf. Alagia’s definitieve doorbraak was de ‘ontdekking’ van John Mayer. Hij produceerde diens eerste album Room For Squares, wat Mayer’s grote doorbraak betekende. Ook stond Alagia aan de wieg van het succes van Jason Mraz en produceerde hij prominente namen als Herbie Hancock en David Guetta.
       * John Alagia neemt deel aan de panels The road to success - making it as an audio engineer, The process of producing a multimillion selling record en de Finale.
https:// johnalagia.com

 

Darcy Proper (VS/NL) 
Ze is een van ’s werelds meest gerenommeerde masteraars. Darcy Proper heeft inmiddels drie Grammy’s gewonnen voor haar vakmanschap als masteraar. Voor 2014 is ze opnieuw genomineerd, vanwege de mastering van Jane Ira Bloom’s album Sixteen Sunsets. Ze deed de mastering voor producties van Stevie Wonder, Donald Fagen en Marcus Miller, en ze werd gevraagd de mastering te doen voor historische re-issues van de muziek van Billie Holiday, Louis Armstrong, Frank Sinatra, Tony Bennett en Johnny Cash. Ze heeft zich tevens gespecialiseerd in surround sound. Zij is een van de partners (creative director en senior mastering engineer) in de vernieuwde Wisseloord Studio’s in Hilversum.
Darcy Proper neemt deel aan de panels Mastering - an exchange of tools and tricks en de Finale.
https://wisseloord.nl

 

Xavier Stephenson (UK)
Deze jonge maar uiterst getalenteerde engineer ontving onlangs The Rising Star Award van het Engelse blad Pro Sound. Xavier Stephenson werkte als assistent met Eric Clapton, Bon Jovi, U2 en Alicia Keys, en als engineer met Rihanna, Rita Ora, Lana del Rey, Sting en David Guetta. Hij heeft zich in een paar jaar tijd opgewerkt van assistent-engineer naar hoofd-engineer bij de zeer gerenommeerde Metropolis Studio in Londen.
         * Xavier Stephenson neemt deel aan de panels The road to success - making it as an audio engineer en de Finale.

https://xavierstephenson.com


Stephen Bartlett
(Australië/NL)

Nog maar koud aangekomen in Nederland vanuit Australië heeft Stephen Bartlett de ene na de andere productie gedraaid. Met Ilse DeLange’s After The Hurricane haalde hij inmiddels platina en rond de Pro Audio Summit-dagen komt het nieuwe album van Ad Vandenberg uit. Bartlett heeft het proces rondom die cd maandenlang geleid. Hij gaf zijn eigen studio in Australië op voor een Europees avontuur. Lees er alles over in het interview dat we met hem deden; vanaf pagina 42 in deze Pro Audio Special.
Stephen Bartlett neemt deel aan het panel The road to success - making it as an audio engineer en wordt samen met Ronald Prent geïnterviewd over hun gezamenlijke nieuwe project onder de titel Analog vs Digital: producing the new album of Ad Vandenberg.
www.stephenbartlettproduction.com

 

NETWERKBEURS
Ook is er een intieme beursvloer met pro audio apparatuur die tevens zal fungeren als netwerkruimte.
Merken die in ieder geval acte de présence zullen geven:

Adam

AEA
AnaMod

API
Avid  

Brauner
Crane Song

Daking
Empirical Labs
Grimm Audio

Josephson
KRK
Kush Audio
Little Labs
Mojave Mics
Pendulum
PMC Monitors
Prime Loudspeakers
Prism Sound

Pro Audio

Raven
Ridge Farm Industries
Royer Mics

Slate
Solid State Logic
Sonoris

SPL
Thermionic Culture
Universal Audio

Weiss

 

 

Interface presents Pro Audio Summit 2014

 

Partners van Pro Audio Summit: Wisseloord, Gearslutz, SAE

 

Zaterdag 15 februari 10.00-20.00 uur
Zondag 16 februari 10.00-20.00 uur

Tickets: € 60,- per dag

Bestel tickets online op www.proaudiosummit.com

 

 

zoeken
zoeken