Drie seminars van Eddy Bøgh Brixen voor studio engineers

Muzieknieuws 30-12-2013 08:41

Georganiseerd door Pro AV Educatie komt op 17, 18 & 19 februari 2014 Eddy Bøgh Brixen zijn meest succesvolle seminars aan Nederlandse technici doceren.

Eddy Bøgh Brixen is een ervaren audio-consultant met een unieke visie op geluid. Deze Deen is daarom een graag geziene gastspreker op internationale conferenties, is auteur van goede vakliteratuur en een gewaardeerd docent. Vanuit EBB-consult heeft hij een opleidingsprogramma beschikbaar voor geluidstechnici.

De drie verschillende seminars zijn op zichzelf staande trainingen van elk twee dagdelen. Als leidraad voor de theorie wordt een powerpoint presentatie aangehouden en waar mogelijk wordt praktische demonstratie ingezet. De seminars zijn laagdrempelig en makkelijk toegankelijk. Er is geen voorkennis of bepaald niveau nodig om de seminars goed te kunnen volgen.

 

Microphones - Maandag 17 februari 2014

Doelgroep: allround geluidstechnici. W.o. leerlingen MBO en HBO, freelancers, theatertechnici, medewerkers van verhuurbedrijven, studiotechnici, enzovoort.

In onze professionele audio-industrie is een grote verscheidenheid aan type microfoons beschikbaar. De keuze voor een bepaalde microfoon en het juist inzetten van de microfoon is het enige correcte uitgangspunt voor optimale registratie van de bron. In dit seminar worden de factoren behandeld die er voor zorgen dat de juiste microfoon voor een bepaalde toepassing op een correcte manier wordt ingezet. Naast vaststaande theorie verteld Eddy over zijn unieke visie. Theorie wordt ondersteund met ongekende praktische voorbeelden.

 

Small Room Acoustics - Dinsdag 18 februari 2014

Doelgroep: geïnteresseerden in akoestiek, galm/echo en reflecties. Deelnemers zijn voornamelijk studiotechnici en muziekproducenten of zijn werkzaam als: geluidstechnicus binnenruimten, systeemtechnicus, leerlingen van het MBO of HBO, adviseurs, enzovoort, enzovoort. Geluidstechniek valt in twee delen op te splitsen. Akoestiek en Elektro Akoestiek. Akoestiek is het werkgebied voor de microfoon en tevens het geluid wat een luidspreker weergeeft. Elektro Akoestiek is de geluidsapparatuur tussen de microfoon en luidspreker. In deze training wordt de basis van belangrijke akoestische problemen behandeld. Wat is goed en wat is slecht? Wat is een optimale nagalmtijd? Hoe beheers en beïnvloed ik de akoestiek van een ruimte, absorptie, diffusie, etc.

 

Audio Metering - Woensdag 19 februari 2013

Doelgroep: studio-opnametechnicus, leerlingen MBO en HBO.

Dit seminar is gebaseerd op de door Eddy geschreven vakliteratuur: “Audio Metering. Measurement, standards and practice”. Het gaat over het instellen van een audio-niveau in de opnameketen, het instellen van het luisterniveau in de controlekamer of het inregelen van het niveau van een definitieve opname voor publicatie.

In dit veelzijdige seminar wordt de basisdefinitie van audio en digitale techniek tot aan gehoor en psycho-akoestiek behandeld. Er wordt meer verteld over elektrische niveaus en geluidsdruk. Normeringen als EBU/ITU, VU en PPM worden besproken. Wat is het nut van hoofdtelefoons? Welk geluidsdrukniveau is raadzaam bij afluistering? Wat is het juiste niveau en dynamisch bereik voor verschillende media?

 

 

Algemene info

De voertaal van de lessen is Engels. Een handout is beschikbaar als naslagwerk.

Aanmelding voor aanvang is verplicht, het aantal plaatsen is beperkt en gaat op volgorde van aanmelding.

 

Kosten: Per sessie/per dag € 90,-- ex btw. Inschrijven via de website www.proaveducatie.nl
 

Voorziening: cursus, lunch en handout per email.


Locatie: West End Studio's, Westhavenweg 117, 1042 BB, Amsterdam


Raadpleeg voor meer informatie: www.proaveducatie.nl

 

zoeken
zoeken