Buma Music Meets Tech Award voor WholeWorldBand

App van Kevin Godley wint award

Muzieknieuws 17-01-2014 17:31

Kevin Godley, ooit drummer van 10CC, daarna succesvol met Godley & Creme en lang werkzaam als videoproducent, presenteerde vanmorgen tijdens de Eurosonic Noorderslag conferentie in Groningen in kort bestek zijn iPad app WholeWorldBand. Hij was daarmee een van de twaalf nieuwe techbedrijven die het leven van muzikanten hopen te veraangenamen en vergemakkelijken. Het vernieuwende productieconcept leverde hem de eerste Buma Music Meets Tech Award op.

door Mark van Schaick


Hoewel hij als drummer weinig meer te zien of te horen is, is het typerend dat Kevin Godley (links op de foto) de promopraat voor zijn app opent met een video van een knallende drumpartij van Foo Fighter Taylor Hawkins.

 

Het idee: muzikant levert basistrack aan WholeWorldBand, en elke gebruiker kan besluiten op die basis voort te borduren. Je betaalt een klein bedrag voor Hawkins' drumtrack, waarna je je creativiteit erop los laat - alleen of met andere muzikanten die WWB gebruiken. Resultaat is een mozaiek aan solo(video)performances die gezamenlijk een heel muziekstuk vormen.

 

De drie resultaten die Godley in zijn promovideo liet zien waren veelbelovend, en genoeg om de app meteen (nu gratis in de Appstore) te willen downloaden. Slim is dat Godley en zijn in Ierland gevestigde bedrijf meteen een flexibel systeem voor royalties en sessiekosten hebben ingebouwd, waarmee menigeen uit de voeten zal kunnen. In de WWB database vind je nu al bijdragen van beroemdheden als Ron Wood, Graham Gouldman, Dave Stewart, Ethan Johns en ook Godley zelf natuurlijk.

 

Bij de uitreiking van de Award op vrijdagmiddag in de Oosterpoort, toonde Godley zich volledig verrast. Hij liet collega-ontwikkelaars als MusicXIP, Lyricfind, Gigstarter en het Nederlandse Chordify achter zich.

 

Interface sprak kort voor de uitreiking met Godley. Binnenkort in Interface!

 

Download de app hier

 

Bekijk hier de introductievideo. 

zoeken
zoeken