Roland System 1 Plug-out is uit

Muzieknieuws 28-07-2014 08:27

De eerder aangekondigde System 1 synthesizer/usb controller uit de Roland Aira serie is nu uit en daarbij hoort een plug-in versie van de Roland SH-101 analoge synth.

De virtueel analoge System 1 heeft een ingebouwde software synthesizer gebaseerd op de System 100 modulaire synth, maar kan ook als software host fungeren, Roland noemt dat het 'plug-out’ systeem. De eerste plug-in voor dit systeem is een monofone software versie van de beroemde Roland SH-101. Dit is een standaard vst/au plug-in, die nauwgezet het analoge origineel imiteert, maar een extra envelope en ingebouwde effecten heeft.


System 1 werkt als hardware controller voor de SH 101 plug-in, waarmee je alle parameters kunt bedienen. Maar je kunt de plug-in en de bijbehorende sounds ook naar de System 1 sturen (plug-out) en overal bespelen zonder dat je een computer nodig hebt. System 1 fungeert dan als een standalone plug-in host, maar enkel voor de speciale Roland plug-ins. De plug-in is gratis voor System 1 bezitters, maar is niet afzonderlijk verkrijgbaar. Welke andere plug-ins zullen volgen is nog onbekend. Er gaan wel geruchten dat er een Aira versie van  de beroemde Roland Space Echo gaat komen. 

 

Meer informatie hier

 

SH-101 video:

 

 

System-1 video;

zoeken
zoeken