Grote Prijs van Nederland 2014

12 bands & singer-songwriters op weg naar de finale!

Muzieknieuws 19-11-2014 17:02

De afgelopen weken streden maar liefst dertig bands en singer-songwriters om een felbegeerde plek in de finale van de Grote Prijs van Nederland op zaterdag 20 december plaats in De Melkweg (bands) en Paradiso (singer-songwriters).

Op de podia van TivoliVredenburg (Utrecht), Paard van Troje (Den Haag), W2 Poppodium (Den Bosch), People’s Place en The Sugar Factory (Amsterdam) werden de halve finalisten uitgedaagd om tegenover publiek en jury het beste van zichzelf te geven. Met als gevolg dat alle optredens stuk voor stuk van een indrukwekkend hoog niveau waren. Het was voor de professionele jury van de Grote Prijs, waaronder Cedric Muyres (Snowstar Records), Lisa Gritter (Suburban), Patrick Lamberts (Musicmaker) en Ingmar Griffioen (VPRO 3voor12), dan ook een flinke uitdaging om het kaf van het koren te scheiden.

 

Bands

Leeways, Valour Up Twice, Lakshmi // CJP Wildcards: My Blue Van, Fenn // Publieksfavoriet: Try Acrobatics

 

Singer-songwriters

Iris Penning, Charl Delemarre, Jeanne Rouwendaal // CJP Wildcards: Nana Adjoa, A Brighter Light // Publieksfavoriet: Chelsea & Boudewijn

 

Bootcamp #3 // Op tour met Wouter Hamel!

De finales van de Grote Prijs van Nederland vinden op zaterdag 20 december plaats in De Melkweg (bands) en Paradiso (singer-songwriters). Op zaterdag 22 en zondag 23 november bereiden de coaches van de Grote Prijs, onder andere Dennis van Leeuwen (Kane), Wouter Hamel, Elle Bandita en Marien Dorleijn (Moss), de deelnemers alvast voor op het ultieme GPNL live moment. Dit tijdens de inmiddels derde bootcamp sessie van het hernieuwde ontwikkeltraject van de Grote Prijs.

Een extra beloning voor hun harde werken hebben de singer-songwriter finalisten alvast op zak: in de maand november zullen zij de support optredens verzorgen tijdens de tour van Wouter Hamel!

 

De kaartverkoop voor de finales in Paradiso en de Melkweg start op zaterdag 15 november 2014.

Meer informatie over de Grote Prijs van Nederland: www.groteprijsvan.nl

 

zoeken
zoeken