Steinberg Cubase Pro 8 en Artist 8 gelanceerd

We belichten de meest opvallende vernieuwingen en tonen de demovideo

Muzieknieuws 03-12-2014 15:12

Steinberg heeft vandaag versie 8 van Cubase in twee versies gelanceerd; de meest uitgebreide heet Cubase Pro 8 en de andere Cubase Artist 8. Hieronder een korte beschrijving van de meest opvallende functies en vernieuwingen en de demovideo van Steinberg.
Vanaf vandaag, 3 december, zijn de nieuwe versies als download verkrijgbaar, de pakketten liggen 8 december in de winkel.

Heel veel aandacht in de versies 8 is besteed aan verbeteringen aan de workflow. Zo zijn gereedschappen sneller bereikbaar en projects worden sneller geladen en gesaved. Voor het VST Instrument Rack en de MediaBay is er een windows docking mode aan de rechterkant in de 'Rack Zone',  de Track List, de Inspector en de  plug-in manager hebben een nieuw en handiger design gekregen.

 

Latency
Door het herschrijven van de Cubase engine is de software latency en cpu belasting een stuk lager geworden, waardoor meer audiotracks en plug-in’s mogelijk zijn. Voor tracks waarbij zeer lage latency belangrijk is kun je gebruik maken van ASIO Guard 2.

 

VCA Faders
De nieuwe VCA faders zijn handig als je bijvoorbeeld meerdere drumtracks naar een group stuurt; als je de master group fader verschuift, bewegen alle faders in de groep proportioneel mee. Dat betekent dat de onderlinge balans steeds gelijk blijft. Met Combine VCA fader kun je de automatiseringsdata van een toegewezen fader (controller of Group faders) combineren  met die van de VCA fader en de “Virgin territories” functie voorkomt overtollige automatiseringsdata. Met “Render in-place” kun je nog makelijker en sneller midi- en audiotracks renderen.

 

Chord Track
De Chord Track afdeling is uitgebreid met Chord pads, Chord Assistant modes, en midi tempo detectie analyseert de tempomap van een zonder click ingespeelde track.

 

Effecten
Er  zijn ook nieuwe effecten toegevoegd zoals de Quadrafuzz v2 distortion processor en de VST Bass Amp met een heel arsenaal aan versterkers, speakerkasten en effectpedalen. Dan zijn er nog de Multiband Expander, Multiband Envelope Shaper, een vernieuwde DeEsser, een Multiband Compressor, de Tuner en versie vier van  Groove Agent SE.

 
Compatibel
Cubase is ook volledig compatibel met de Yamaha/Steinberg Nuage hardware controller.

 

Meer informatie via: www.steinberg.net/cubase

 

Steinberg Media Technologies GmbH - www.steinberg.net

  

 

 

 

zoeken
zoeken