Wereldpremičre KeyJay in Breda

Carlo de Wijs en Marnix Stassen brengen beeld en geluid samen

Muzieknieuws 18-05-2009 22:33

Hammondorganist Carlo de Wijs sierde onlangs nog de cover van Interface 128. Op 23 mei zal KeyJay & World Voices, waar hij deel van uitmaakt, zijn Europese premičre beleven op het Breda Jazzfestival.

KeyJay is een project van Carlo de Wijs en drummer/percussionist Marnix Stassen, waarin zij beeld en geluid samen proberen te brengen door middel van verschillende dj- en vj-technieken. De stijl van de muziek omschrijft het collectief als ‘groovend, fysiek en energetisch’. Stassen maakt hierbij gebruik van een hybride drumkit met onder andere handdrums, vier pedalen en een laptop. De Wijs van een volledig aangepaste Hammond B3 en een voetbas. Het optreden wordt ondersteund door het zevenkoppige zangcollectief World Voices.

De officiële premičre is op 23 mei op het podium Spanjaardsgat. Op 21 mei is er een voorpremičre in het Amsterdamse theater Buitenkunst. Bovendien zal De Wijs ter viering van het 500-jarig bestaan van de toren van de Bredase Grote Kerk een speciaal concert geven, waar onder meer ook Stassen en World Voices-zangeres Laise Sanches aan meedoen.

keyjay.nl
carlodewijs.com

zoeken
zoeken