AudioCubes workshops for audio-visuele kunstenaars

Muzieknieuws 05-11-2009 22:35

Percussa AudioCubes-ontwerper Bert Schiettecatte organiseert een reeks workshops in zijn privéwerkplaats voor een selecte groep kunstenaars, vanaf 10 november 2009. De workshops dragen de titel "Audio Cubes: Tangible Interface for Audiovisual Creation" en gaan over de exploratie van de mogelijkheden van tangible interfaces voor audiovisuele creatie, in het bijzonder geluidsontwerp (sound design), muziekcompositie en live muziek maken met behulp van technologie.

De deelnemers krijgen eerst een introductie tot AudioCubes, de muzikale computerinterface, en haar toepassingen. AudioCubes zijn een nieuwe manier om werk te creëren, door directe en fysieke interactie met een draadloos netwerk van intelligente objecten. In de namiddagsessie van de workshop werken deelnemers aan hun eigen projecten met assistentie van de ontwerper.

Deze workshop is bedoeld voor professionele kunstenaars met ervaring in muziekcompositie, geluidsontwerp of liveoptredens en een interesse voor technologie, computers, interactie van mens enmachine en software.

Wat: "Audio Cubes: Tangible Interface for Audiovisual Creation" workshop
Wanneer: 10 november 2009 of 19 november 2009, van 09:30 tot 17:15.
Waar: Brussel
Url: www.meetup.com/AudioCubes voor workshop beschrijving en details
Contact: Bert Schiettecatte, +32 477 931 533 of via email bert@percussa.com

Percussa url: www.percussa.com
Video’s www.percussa.com/category/demos

zoeken
zoeken