aanmelden
Strakke studio’s in Soest
Nieuw onderkomen voor The Saint of Sound en GieSound
Muzieknieuws 08-07-2010 15:11
Op 25 juni jl. werd Studio 41 in Soest feestelijk geopend. In dit prachtige lichte pand huizen verschillende bedrijven. The Saint Of Sound mastering services, het bedrijf van mastering engineer Sander van der Heide, heeft er twee compleet nieuwe masteringstudio’s ingericht.Masteringruimte 1 bevat vijf Dunlavy speakers en de mooiste analoge randapparatuur van o.a. SPL, Manley en Elysia, en is akoestisch ontworpen door David van Olst. Masteringruimte 2 heeft voor afluistering twee Duntech speakers en een pc-systeem met een lading aan high tech plugins. Nieuwe kracht bij The Saint Of Sound is mastering engineer Pier Durk Hogeterp, die evenals Van der Heide regelmatig bijdragen levert aan Interface; in editie 140 tekende het duo nog voor het overzichtsartikel over kleine monitors.

Naast de ruime eetkeuken en een presentatieruimte met veel daglicht bevat het pand nog drie studio's. Pixility houdt zich bezig met dvd- en Blu-ray-authoring, terwijl SoundFocus van Mereijn van der Heijden tekent voor audiodescriptie en audiopostproductie voor films en tv. GieSound is de mixstudio van Guido Aalbers, die Interface-lezers misschien kennen van zijn verhalen over Michael Brauers multibuscompressie (Interface 101) en Aalbers eigen productie van het laatstverschenen Miss Montreal-album (Interface 130).

Centraal in deze ruimte staat de custom built mixer die gebaseerd is op vintage Neve en Calrec consoles, maar die natuurlijk is voorzien van allerlei handige moderne toevoegingen. Daarnaast een krachtig Pro Tools HD-systeem en een keur aan analoge randapparatuur.

Studio 41 kent een vliegende start; al voor de officile opening werd er volop gewerkt aan de meest uiteenlopende producties. Interface magazine komt later dit jaar met een uitgebreid studioportret. (Mark van Schaick)

Meer info: www.saintofsound.nl, www.giesound.nl
Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com