ADE Next met Interface Magazine Room

Showtek, Morgan Page, Stefan Robbers e.v.a.

Muzieknieuws 20-09-2010 08:56

De iPad als controller, Cubase en Live, DJ-set Of The Future en ‘How to produce a winning track’- dat zijn de thema’s in de Interface Magazine Room tijdens ADE Next op zaterdag 23 oktober, overdag. Met Showtek, Stefan Robbers, Furrr & Hazendonk, Morgan Page en Vinylized. En dat zijn maar een paar van de items van deze dag voor dj’s en producers in Felix Meritis Amsterdam.

Om 11 uur gaan de deuren van Felix Meritis aan de Keizersgracht in Amsterdan open. En om 12.00 uur is er meteen al een heel interssamnt workshop in de Interface Magazine Room. We zijn daar te vinden toto 6 uur. Hieronder vind je de complete programmtoelichting.

zaterdag 23 oktober 11.00-18.00 uur - Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam

Programma Interface Magazine Room

12.00-13.00 uur
De iPad als controller
Interface-redacteur Stefan Robbers volgt de ontwikkelingen op het gebied van iPhone en iPad al geruime tijd op de voet. Na zijn coverstory in Interface 141 komt hij nu met een uitgebreide toelichting op de praktijk van het musiceren met de iPad.

13.15-14.15 uur
Furrr & Hazendonk - DJ-set Of The Future
Gewapend met twee MacBooks waarop ze beiden NI Traktor Pro draaien in combinatie met de NI Traktor Kontrol X1 midicontroller, zetten Paul Hazendonk en Furrr (alias Qbical) hun liveaanpak uiteen. Ook aan bod komt de Töken Experience, een reusachtig dubbelzijdig touchscreen van Chileense makelij waarover in de vorige editie van Interface al een bericht verscheen. Op de Töken draai je met behulp van de Emulator-software bijvoorbeeld Traktor Pro – kijk op Youtube en je begrijpt waarom dit zoveel aandacht trekt.

14.30-15.30 uur
Showtek - Cubase en Live
Het Eindhovense duo Wouter & Sjoerd Janssen, alias Showtek, zette de afgelopen jaren de hardstylewereld behoorlijk op z’n kop. Hoewel de hardware onmisbaar is voor hun sound, zullen ze in de Interface Magazine Room demonstreren hoe ze hun tracks bouwen in Cubase en wat Ableton Live, Akai’s APC40 controller en live bespeelde keyboards betekenen voor hun podiumpresentatie.


15.45-16.45 uur
Morgan Page - DJ-set Of The Future
Dj-producer Morgan Page draait met Ableton Live en de dj-apparatuur van Allen & Heath. Hij demonstreert hoe je een custom mixer bouwt in Live en welke mixtechnieken dit programma mogelijk maakt. Abletons eigen Baptiste Grange is aanwezig om de meest technische vragen afdoende te beantwoorden.

17.00-18.00 uur
Vinylized - How to produce a winning track
Onder leiding van Lars Kelpin (Vinylized/GRAP) discussiëren Edwin Diergaarden (Decibel/Ministry Of Beats, dj), Michel de Hey (dj-producer), Martijn Mischgofsky (Misc Agency, promotor-booker) en Terry Toner (Electronation, dj-producer) over het nut van, en de kansen bij talentenjachten voor dj’s en danceproducers. Hoe zorg je dat je opvalt, en hoe voorkom je dat je een eendagsvlieg wordt?

ADE Next
ADE Next – zaterdag overdag – is bedoeld als platform voor nieuw talent en alle dj’s en producers die hun kennis, ervaring en enthousiasme willen delen. Hier kun je jezelf als producer introduceren bij de internationale elektronische muziekindustrie en veel opsteken van de demonstraties, seminars en workshops in vijf zalen, waaronder natuurlijk de Interface Magazine Room. Volg de panels met thema’s als Legal do’s and dont’s in the electronic music business, ga naar een Q&A met Paul van Dyk, of bezoek op de vierde verdieping Kremlin Techlabs, met hands on-sessies Cubase, Logic, Ableton en meer. Verder: Chuckie, DJ Promo, en Jeff Mills.

Kremlin Techlabs wordt afgesloten met een gratis (!) borrel, om 17.00 uur.

Interface presenteert tijdens ADE Next een compleet dagprogramma. Bestel je ticket nu, want ieder jaar is dit zaterdagprogramma in no time uitverkocht.

Klik hier voor het programma in de overige zalen van Felix Meritis.

Amsterdam Dance Event
Tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) – van 20 tot en met 23 oktober – ontmoet de internationale elektronische muziekscene elkaar in Amsterdam. In het avondprogramma staan meer dan 700 acts en dj’s (o.a. Kelis, Armin van Buuren, Dave Clarke, Ferry Corsten, Jeff Mills, Don Diablo, Lucien Foort).

Tickets ADE Next
Kaarten voor ADE Next kosten € 15,- (excl. reserveringskosten) via Ticketservice

Voor meer info en de volledige programmering van ADE en ADE Next www.amsterdamdanceevent.nl

zoeken
zoeken