Stuart Epps bij SAE Online

Signature course van legendarische platenproducer

Muzieknieuws 22-12-2010 23:50

Al meer dan vier decennia werkte producer en engineer Stuart Epps met de grootste namen in de muziekwereld, zoals Elton John, Eric Clapton, Oasis, George Harrison, en talloze anderen. Voor SAE Online biedt Epps zijn VIP Signature course muziekproductie: The Epps Factor.

Stuart Epps heeft ruim 40 jaar ervaring in de muziekindustrie. Hij begon zijn carrière op vijftienjarige leeftijd en leerde van de groten der aarde. Met één van hen, Gus Dudgeon, bouwde hij de beroemde Mill Studios, aan de oevers van de Thames. Aldaar werd hij chief engineer, studio manager en producer.

Gedurende zijn carrière heeft Epps samengewerkt met Elton John, George Harrison, Led Zeppelin, Eric Clapton, Paul Rodgers, Jimmy Page, George Michael, Oasis en Twisted Sister. Epps produceert tot op de dag van vandaag en is enthousiast over het feit dat hij als eerste een officiële VIP Signature course kan gaan geven bij SAE Online. ‘Studenten zullen een grote hoeveelheid kennis over platenproductie opdoen,’ aldus Epps. ‘Niet die dingen die je in elk boek over het vak kunt vinden. Het gaat over het proces van het platen maken, van start tot finish. Met als uiteindelijk doel een betere producer te worden.’

Chris Hambly, Academic Director van SAE Online, is verheugd over de samenwerking met Stuart Epps. ‘Hij heeft in het verleden al workshops aan het SAE Institute gegeven, en nu komen we met een geheel nieuw curriculum dat mensen over de hele wereld zicht geeft op het beste dat engineering en productie kan bieden.’

In de vier weken durende cursus The Epps Factor leidt Epps studenten door het gehele proces van een muziekproductie; van pre-productie en het werken met de artiest tot het maken van de definitieve mix. De SAE Online methode maakt het studenten mogelijk te communiceren met hun studiebegeleider - in dit geval Stuart Epps zelf – en om te chatten met medestudenten.

Voor meer info over The Epps Factor en de inhoud van week tot week, of om je meteen in te schrijven, klik hier

zoeken
zoeken