'Slimme domme' analoge mixer van SSL

Merknieuws 02-10-2014 09:06

Solid State Logic zorgde in de jaren 80 voor een revolutie in de wereld van de analoge mixer. Hun E en G-series mengtafels zijn nog steeds zeer populair over de hele wereld, maar het bedrijf richt zich sinds de trend van 'in the box' productie vooral op compacte analoge summing mixers en processors.

Hun nieuwste product, de XL-Desk houdt het midden tussen een standaard mixer en een fors uitgevallen summing box. Het is een 24 input analoge mixer met 4 stereo subgroepen, 8 mic inputs en een 500 rack met 18 slots voor 'lunchbox' modules. Voor elke input kun je kiezen tussen mic/line of daw input. Uiteraard is ook de befaamde SSL Stereo buscompressor ingebouwd. Alle aansluitingen lopen via d-sub multiconnectors.

De basisversie heeft één stereo en twee mono effectsends plus alle faciliteiten die je van een professionele mixer mag verwachten, maar géén eq. Die kun je zelf desgewenst toevoegen via de 500 slots, maar er is ook een versie verkrijgbaar met 16 SSL E-series eq modules.

Een mooie mixer voor wie analoog en digitaal optimaal wil combineren, hoewel er jammer genoeg geen daw controller is ingebouwd. Er zit wel een usb aansluiting op, maar die is (vooralsnog?) enkel voor 'diagnostics' bij problemen. Er zitten twee nu nog ongebruikte d-sub connectors achterop, die wellicht voor spannende uitbreidingen kunnen worden gebruikt.

Overigens heeft de XL-Desk ook geen total recall!

De XL-Deskkost 14.749 Euro.

 

website

 

zoeken
zoeken