Betere muziekapps voor Android?

Merknieuws 06-10-2014 10:14

Als het om real-time muziekapps voor mobiele apparaten gaat is Apple's iOS momenteel duidelijk superieur aan Android. Maar wellicht gaat dat op termijn veranderen.

Er zijn diverse aardige muziekapps voor Android, maar vooral als het over real-time gebruik gaat, gooit de hoge latency (vertraging) in Android roet in het eten. Op dat punt scoort Apple's iOS een stuk beter en dit systeem heeft momenteel dan ook een fikse voorsprong op dit gebied.

Maar wellicht gaat dat in de toekomst veranderen. Samsung heeft namelijk de Professional Audio SDK 2.0 uitgebracht, een nieuwe toolbox voor programmeurs van audio en midi apps waarmee -dankzij het gebruik van 'JACK'-  zeer lage latencies haalbaar zijn. Verschillende Android apps kunnen daarmee ook samenwerken en gesynchroniseerd worden. Verder wordt een usb midi driver ondersteund.Daarnaast komt men met Soundcamp, een achtsporen daw-app voor Samsung Android apparaten.

De nieuwe mogelijkheden worden aan software ontwikkelaars gepresenteerd op de Samsung Developer Conference begin November.

Wanneer we de resultaten van deze nieuwe ontwikkelingen - die alleen gelden voor Samsung apparaten die het Professional Audio framewerk ondersteunen-  op de markt zullen komen valt momenteel niet te voorspellen. Mogelijk komen diverse iOS apps dan uit in een Android versie.

Samsung Professional Audio

zoeken
zoeken