Nieuwe monitor van ATC

Merknieuws 16-10-2014 09:48

ATC (Acoustic Transducer Company) brengt een nieuwe monitor op de markt, de SCM20A SL Pro (V2). Zowel de drivers als de twee versterkers van deze monitor zijn van de grond af aan ontwikkeld.

R&D Engineer Richard Newman is verantwoordelijk voor het ontwerp van de SH-25-76S tweeter. Hij werd bijgestaan door ATC oprichter Billy Woodman. Newman heeft naast nieuwe, ook een aantal bestaande technieken toegepast die we terugvinden in ATC’s dome middriver. Deze bijzondere tweeter wordt door ATC zelf vervaardigd

De 6 inch laag driver is een doorontwikkeling van de driver uit de SCM20A Pro. Deze driver met 3 inch spreekspoel is geconstrueerd op basis van “short-coil, long-gap topology”. Dit houdt in dat zelfs bij een zeer grote excursie (uitslag) de spreekspoel nooit buiten het magnetisch veld geraakt. De driver is tevens voorzien van ATC’s SL (Super Linear) technologie waarmee non-lineaire vervorming met minimaal 15% wordt verlaagd. De nieuwe klasse A/B geschakelde 200W/50W MOSFET versterker produceert minder warmte en is 10dB stiller dan zijn voorganger.

Naar verwachting zal de SH-25-76S ook toegepast worden in de grotere 3-weg systemen.

 

Helios Pro Audio Solutions, 023-5172666

www.helios.nl, www.atcloudspeakers.co.uk

zoeken
zoeken