Analoge synths van Behringer?

Merknieuws 23-11-2014 09:42

Behringer maakt een enorme hoeveelheid aan apparatuur voor zeer betaalbare prijzen. Het lijkt er op dat ze momenteel aan een aantal analoge polyfone synthesizers werken.

In een interview met de Amazona.de zegt Uli Behringer, stichter van het gelijknamige bedrijf, dat Behringer de afgelopen jaren druk bezig is geweest met het analyseren van beroemde analoge synths. Hij noemt Roland, Korg, Moog, Sequential, ARP en PPG en meldt dat ze zelf vervangende modellen voor de beroemde Curtis en SSM synthchips hebben ontwikkeld. men wil op basis van deze zwelfontwikkelde chips digitaal gecontroleerde, analoge polyfone synths  maken. De Behringerfamillie heeft blijkbaar een traditie in electronische instrumenten; zijn vader maakte het eerste elektronisch gestuurde pijporgel en ULi zelf bouwde op zijn 16e zijn eerste analoge synth!

Het project staat onder leiding van John Price, coördinator van het MIDAS team. Het zal wel een tijd duren voor het zover is; Behringer schat nog een jaar nodig te hebben voor de eerste prototypes.

Het complete interview (in het Duits), kun je hier lezen

 

FACE-BE, +32 3 844.67.97

www.face-be.eu, www.behringer.com

zoeken
zoeken