Nieuwe versie van Studio One is uit

Merknieuws 21-05-2015 08:30

Presonus Studio One daw is vooralsnog een outsider op de daw-markt, maar het is een prima programma met o.m. ingebouwde Melodyne Esentials en een heldere interface met drag&drop functionaliteit.

In de nieuwe versie 3 zijn veel nieuwe functies toegevoegd. Met extended FX Chains kun je effecten in serie of paralllel gebruiken en zelfs enkel op bepaalde frequentiegebieden inzetten. Iets vergelijkbaars voor instrumenten is Multi Instruments, waarmee je plug-in instruments kunt layeren of splitten en gebruiken alsof het één instrument is. Er zijn twee nieuwe instrumenten toegevoegd; Mai Tai, een polyfone virtueel-analoge synth en Presence XT, een sampleplayer met disk streaming en een 14 GB grote soundlibrary.

Nieuwe effecten zijn Rotor, een Leslie simulator en Bitcrusher voor lo-fi sounds

Maar je kunt ook experimenteren met de opbouw van je song dankzij de Arranger Track waarin je patroon-gebaseerd kunt werken, en in Scratch Pad kun je ideeën uitproberen of alternatieve versies maken, terwijl de originele song in takt blijft.

Note FX is een midiprocessor met o.m. arpeggiator, chorder, repeater en filters.

De scherm lay-out is door de gebruiker verregaand aan te passen, multi-touch displays worden ondersteund en binnenkort verschijnt Studio One Remote afstandsbediening app voor de iPad.

 

Eeen demoversie is te downloaden via de Presonus website

 

zoeken
zoeken