Steinberg UR242 usb audio/midi interface met dsp

Merknieuws 30-05-2015 10:14

Steinberg breidt de UR-familie usb-audio-interfaces gestaag uit. De zesde interface in de serie is de UR242, grote broer van de UR22. Het is een compacte, degelijke, functionele interface met vier analoge ingangen. Bekijk de specs én uitgebreide demovideo van Steinberg.

 

De Steinberg UR242 is een 24-bit/96kHz usb2-audio-interface voor Mac, Windows en iPad die zit in een stevige metalen behuizing, voelt behoorlijk robuust aan en weegt ook het nodige.

 

Vier ingangen
Er zijn vier analoge audio-ingangen waarvan twee xlr/jack combo's met gain en 48V fantoomvoeding en hi-Z-schakeling aan de voorkant en twee line in via jacks aan de achterkant. De voorversterkers  D-Pre class-D zijn  afkomstige van Yamaha. Er zijn twee audio-uitgangen via jacks en één hoofdtelefoon aansluiting. Als andere aansluitingen vind je nog midi in en uit en een usb 2.0 connector.

 

De digital mixer “dspMixFX” komt van Yamaha en zorgt voor het  mixen en routen van signalen.

 

Vst3 plug-ins
Meegeleverd zijn ook drie door Yamaha ontwikkelde vst3 plug-ins, zoals een channel strip met 3-bands eq en compressor met sidechain, een reverbplug-in en vier virtuele gitaar-amps. De plug-in’s kunnen in de software worden gebruikt, maar in de interface zelf worden berekend dankzij de ingebouwd dsp-chip. Ze leggen dus geen beslag op de rekenkracht van je computer of iPad, en introduceren ook geen latency. En natuurlijk als software wordt Cubase AI meegeleverd.

 

Naast Mac OSX en Windows, de UR242 werkt ook met iOS devices en komt met asio, core audio en wdm-drivers.

 

Allround
Steinberg UR242 is een allround interface die geschikt is voor de studio maar ook live, ideaal ook voor gitaristen die op het podium met software werken. De audiokwaliteit is goed en helder. Met de bijgeleverde software voeg je nog de nodige dsp- en mixfuncties toe zonder latency.
 

• prijs incl:                         € 219,-

• distributie:                      Steinberg Media Technologies GmbH

• internet:                         www.steinberg.net

 

Videodemo Steinberg UR242 USB audio interface

 

zoeken
zoeken