Musikmesse & Prolight+Sound 2016 - deel 1

Merknieuws 05-04-2016 17:03

Deze week vindt weer de jaarlijkse Musikmesse & Prolight+Sound beurs in Frankfurt plaats. Prolight+Sound van 5 april tot 8 april en de Musikmesse van 7 april tot 10 april. Ondanks al het nieuws van de Amerikaanse NAMM beurs viel er toch heel wat nieuws te bewonderen. We houden je op elke dag op de hoogte, te beginnen met dag een natuurlijk!

De tweede aflevering van ons Messe-verslag vindt je hier

 Deel 3 vind je hier


 

Cymatic Audio uTrack24

 

De uTrack24 is een 24-kanaals multi-track recorder/player en usb audio interface in een compact formaat; 1 unit 19”rack. De uTrack24 werkt met en zonder computer en kan 24 analoge in- en 24 uitgangen aan via D-Sub multi-pin connectoren. Je kunt 8 sporen opnemen in 24bit/96kHz resolutie, 24 bij 48 kHz. Met behulp van optionele kaarten (Adat, Audiolan, Madi) kom je aan 24 digitale in- en uitgangen. Je kunt opnemen via de frontpaneel usb poort op een usb medium als een ssd drive of usb stick. Drie segments ledbars dienen als levelmeter en op een lcd scherm kun je parameters zien en editeren via een encoder draaiknop. Zo kun je in het apparaat playlists en een stereomix maken voor de hoofdtelefoon uitgang, of de control room output op de voorkant.

De uTrack24 is compatibel met OSX, Windows en iOS.

www.cymaticaudio.com

 

 

 

 

 

Korg Pa4X Oriental

 

De top of the range workstation-arranger van Korg krijg een uitbreiding die bedoeld is voor gebruikers die behalve westerse,ook  oriëntaalse of Arabische muziek speelt. De Oriental-versie krijgt daarnaast nog extra sounds, drumkits en styles bovenop de standaard uitrusting van de Pa4X. De EDS-X sound engine zorgt voor een realistische gedetailleerde klank en Korg'sDNC, Define Nuance Control, is verantwoordelijk voor diverse articulaties van solo-instrumenten. De ingebouwde TC Helicon processor levert goed klinkende vocalen inclusief meerstemmige backing vocals. Guitar Mode 2 geldt algemeen als de meest overtuigende manier om in styles gitaarpartijen na te bootsen. De Korg Pa4X Oriental is leverbaar met 61 toetsen of 76 semi-gewogen toetsen.

www.voerman.nl - www.korg.com

 

 

 

 

Nord Drum 3 en 3P

 

 

 

Nord presenteert de nieuwste Nord Drum 3 en de compacte 3P. Dit zijn beide percussie synths met zes klanken die gebruik maken van resonant synthese, subtractive synthesie en FM. Nieuw zijn de ingebouwde reverb en delay, een vereenvoudigde soundkeuze en diverse nieuwe soundbanks, waarmee je snel je eigen kit kunt opbouwen.

De 3P heeft een geintegreerd multipad, kick pad input en midi. Nord Drum 3 heeft 6 trigger/drumpad inputs en midi.

www.nordkeyboards.comwww.algambenelux.be

 

 

 

 

 

 

 

Korg XVP-20 voet controller

 

De Korg XVP-20 borduurt voort op de succesvolle XVP-10. Deze foot controller kun je gebruiken voor stereo audio signalen of als expressiepedaal voor synths, stagepiano’s, combo orgels en controller keyboards. Op een aantal punten zijn verbeteringen doorgevoerd. Zo is de interne overbrenging veel fijner wat voor een vloeiender bediening zorgt. De behuizing werd compacter en door het gebruik van aluminium tegelijkertijd steviger. Zowel de boven- als de onderzijde zijn nu voorzien van rubber oppervlakken, waardoor zowel het regelpedaal zelf als de basis meer slipvast zijn. Hij wint daardoor ook aan stabiliteit.

www.voerman.nl - www.korg.com

 

 

 

 

Drawmer MC3.1 monitor controller

 

Drawmer Electronics kondigt de MC3.1  aan, een nieuwe monitor controller met betere specificaties dan de voorganger MC2.1. De desktop behuizing is vervaardigd van aluminium en er zijn meer ingangen en routing faciliteiten. Men heeft nu ook een 24 bit/192kHz sp-dif ingang aan de vier analoge inputs  toegevoegd waardoor er nu vijf bronnen zijn waaruit je kunt kiezen met schakelaars. De cue mix faciliteit heeft zijn afzonderlijke bronselectie voor de hoofd of cue uitgangen en de twee hoofdtelefoon aansluitingen. Als extra uitgang is er een schakelbare mono/sub uitgang toegevoegd. Andere uitbreidingen zijn: low/mid/high band solo, ingebouwde talkback mic met voetschakelaar controle en een ingang voor een externe talkback mic. 

www.xlrpro.be - www.hollandpa.nl - www.drawmer.com

 

 

 

 

Arthur Format48 modulaire mixer

 

De Schertler Arthur Format48 is een modulaire mixer die dus door de gebruiker zelf samengesteld kan worden afhankelijk van zijn behoefte. Er zijn acht verschillende soorten class A ingangsmodules: mic ingangen, Yellow instrument ingangsmodules, stereo ingang eenheden, veergalm module, links/recht master, eq master, aux master en externe voedingseenheden. Alle deze modules kunnen dus naar smaak gecombineerd worden. De modules maken gebruik van “negative feedback” (NFB) techniek en zorgvuldig gebouwd met discrete onderdelen en hoogspannings dc-amps zonder condensatoren, voor de beste geluidskwaliteit. De moduleszijn heel eenvoudig te monteren. De Arthur Format48 is dus een mixer die je eenvoudig kunt uitbreiden of modificeren als dat nodig is.

www.schertler.com

 

 

 

 

Monkey Banana Baboon 6

 

 

Monkey Banana brengt een nieuwe monitor serie uit onder de naam Baboon. Het eerste model is de Baboon 6, dit is een 2-weg actieve near-field studio monitor met een 6,5 inch van kevlar vervaardigde woofer en een AMT (Air Motion Transducer) driver voor de hoge frequenties.

www.more-benelux.nlwww.monkey-banana.de

 

 

De tweede aflevering van ons Messe-verslag vindt je hier

 Deel 3 vind je hier


zoeken
zoeken