Musicmaker viert 40-jarig jubileum!

De 450e editie van Musicmaker verschijnt vrijdag 20 oktober 2017!

Merknieuws 20-10-2017 14:10

Niets verandert zo snel als de wereld van de media. Daarom is het Musicmaker-team trots dat ze met het verschijnen van de 450ste editie hun 40-jarig jubileum kunnen vieren.

In november 1977 verscheen de eerste editie van Musicmaker. Oprichter Jaap van Eik, daarvoor bassist bij onder andere Cuby + Blizzards en Trace, wilde met het nieuwe magazine de ‘actieve muziekbeoefenaar’ bereiken. 

Musicmaker was daarmee het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat zich niet op de muziekliefhebber richt, maar op de muzikant. Het bleek een schot in de roos. 

Mike Rutherford van Genesis sierde hij de allereerste Musicmaker-cover. Nu tourt hij weer met Mike + The Mechanics. Voor de jubileumeditie heeft Musicmaker hem opnieuw geïnterviewd.  


Musicmaker is in veertig jaar tijd uitgegroeid tot een begrip onder muzikanten in Nederland en Vlaanderen en tot op heden verschenen er maar liefst 450 edities.

Hoofdredacteur André Dodde: ‘De muziekwereld is ongelooflijk veranderd in de afgelopen 40 jaar. Het is fantastisch dat al die veranderingen een plek hebben gekregen in één en hetzelfde magazine. Musicmaker is voor generaties muzikanten een thuis gebleken.’ 

Uitgever Erk Willemsen van Keijser 18 Mediaproducties, ook uitgever van de magazines Gitarist, Slagwerkkrant, De Bassist, Meet Music en Interface: ‘Musicmaker bewijst haar bestaansrecht ook nu, 40 jaar later. We verschijnen 10 keer per jaar als blad, maar hebben daarnaast ook onze digitale editie voor smartphone en tablet, een  levendige website, actieve social media en betrokkenheid bij tal van events.'  

De extra dikke jubileumeditie van Musicmaker ligt vanaf vrijdag 20 oktober in de winkel.



In deze 450ste editie speciale aandacht voor onze geschiedenis en die van de nederpop. We interviewen oprichter Jaap van Eik, en laten 11 makers van bepalende nederpopalbums reageren op de recensie die zij ooit in Musicmaker kregen: muzikanten als Dany Lademacher (Herman Brood & His Wild Romance), Jacqueline Govaert (Krezip), Michel Schoots (Urban Dance Squad), Dennis van Leeuwen (Kane) en Anneke van Giersbergen (The Gathering) blikken terug op hun albums. Ook interviewen we Mike Rutherford: in 1977 sierde hij de cover van de eerste Musicmaker en nu tourt hij weer met Mike + The Mechanics. Verder gaan we soundchecken met de veteranen van Doe Maar, bezoeken we Nits tijdens een repetitie, vertelt Marilyn Manson over zijn imago en zijn afkeer van auto tune en Ruud Jolie van Within Temptation over zijn favoriete PRS Custom 22-gitaar. We testen de Hagstrom Fantomen-gitaar, JBL Eon Pro-portable PA, Nexi-pedalboard, de Zoom Livetrak L-12-mixer, de Arturia Audiofuse-audio-interface, Korg Gadget-DAW en veel meer!

Een editie met een gouden randje dus! Verkrijgbaar in de betere boek- en tijdschriftenhandel, muziekwinkels, maar ook bij Musicmaker zelf. 
Bestel Musicmaker #450, november 2017 (tot 25 november zonder verzendkosten én zonder verplichtingen) hier! Of neem meteen een abonnementje. Dan zorgen ze bij Musicmaker dat je 10 keer per jaar heerlijk leesvoer in de bus krijgt! 

Dank alvast namens het Musicmaker-team: 
André Dodde, hoofdredacteur
Patrick Lamberts, redacteur
Stefan Kollee, redacteur
Erk Willemsen, uitgever
Ronald Willemsen, sales
Ollie Schmitz, sales
Marcel Willemsen, directie
Sheila Brand, vormgeving
en alle andere medewerkers van Musicmaker

zoeken
zoeken