aanmelden
Justin Timberlake en La Blogotheque
Video Say Something: live sound en one shot video
xtra 29-03-2018 06:03
In januari lanceerde Justin Timberlake de videoclip van het nummer Say Something dat op zijn nieuwe album Man of the Woods staat. Anders dan anders was het geen imago-of verhalende film. Timberlake liet het Franse productiebedrijf La Blogothèque een video- én audioregistratie maken van een nieuwe volledig live gespeelde versie, met een in ‘one shot’ opgenomen video. Paul Tingen tekende alle ins en outs van deze megaproductie op.
Lees alles erover in het 8 pagina's lange artikel in Interface 217, april 2018. Bekijk hier de video en de preview.

Op 25 januari kwam de video uit van Justin Timberlake’s nieuwste single Say Something. Nu, eindmaart, is de video al bijna 140 miljoen keer bekeken op Youtube. Nog niet gezien? Meteen doen! Je mond zal openvallen. De video is opgenomen in één camerabeweging en de audio in de clip is live opgenomen tijdens diezelfde take.

In de 6 minuut 22 lange video lopen Timberlake en gastartiest Chris Stapleton door het monumentale Bradbury Building in Los Angeles; een labyrint van gangen, balkons, trappen en liften, dat bekendheid verwierf als locatie in de film Blade Runner (1982). De video begint verstild: Timberlake bespeelt in de kelder van het gebouw een Native Instruments Maschine, met Ableton Live zichtbaar op een laptop. Hij triggert samples afkomstig van de studio-opname van Say Something. Timberlake loopt vervolgens een gang in, zingt, doet een akoestische gitaar om, gaat met een lift omhoog en bewandelt de balkons. De camera pant daarna naar Stapleton, die aan de andere kant van het gebouw staat, en de twee zangers lopen verder rond op de balkons, gaan elk apart een lift in, ontmoeten elkaar beneden, en lopen samen verder, nog steeds zingend en gitaarspelend. Tijdens de hele video passeren ze diverse live spelende muzikanten, en als kers op de taart verschijnt tenslotte een 54-koppig koor op de balkons.

Dat zo’n opnameproces een enorme operatie moet zijn is evident. Paul Tingen van Interface ging op onderzoek uit en vroegen het Franse productieteam hoe ze erin slaagden de audio live op te nemen tijdens deze ingewikkelde videoshoot.

Lees alles over de aanpak, de opnames, de mix en de afronding in het 8 pagina's lange artikel in Interface 217, april 2018.

Wil je deze editie los bestellen bij ons? Dat kan! We sturen op zonder verzendkosten. Dat kan tot 19 april 2018. Klik hier en kies voor 'nieuwste editie'

 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com