StageCoach Sessions videoserie met Dr. Jordan Institute

Performances en bouwen van een track in de studio met Stefan Kruger

xtra 14-01-2021 12:23

In dit artikel op Interface.nl vind je de derde aflevering van onze videoserie StageCoach Sessions. Videoserie? Ja! Vier video's rondom spel en productie van de band Dr. Jordan Institute, met zangeres Nicole Jordan, gitarist/producer Mark Tuinstra, drummer/producer Stefan Kruger, bassist Sean Fasciani en toetseniste Shana Bossman. We presenteren de band met drie performances en we volgen de bouw van de track The Bee van begin tot eind. Alle 4 video's vind je in dit artikel. Lees ook het interview in Interface 243, februari-maart 2021

De muziek van Dr. Jordan Institute omschrijft de band zelf als ‘sophisticated dancehall’, oftewel ‘een combinatie van Caribische grooves, klassieke melodieën, spoken word, funky acid, Goethe en Orisha Voodoo’. Jawel! Zangeres Nicole Jordan is klassiek geschoold en verantwoordelijk voor de poëtische teksten. Gitarist Mark Tuinstra heeft zijn roots in jazz en world. Stefan Kruger is bekend van Zuco 103 en was zowel drummer als musical director bij Caro Emerald, waar hij samenspeelde met bassist Sean Fasciani. Live wordt de band versterkt met toetseniste Shana Bossman.

Vorig jaar bracht de band het album Jab Jab uit, waarop ook de drie songs staan die nu in de StageCoach Sessions live uitgevoerd worden, en onderwerp zijn van de workshops en uitleg over de totstandkoming, productie en effectgebruik.

StageCoach Sessions deel 3 met Dr. Jordan Institute
Videoserie in 4 delen, met:
Nicole Jordan, vocals
Stefan Kruger, drums en productie
Mark Tuinstra, gitaar en productie
Sean Fasciani, bas
Shana Bossman, toetsen

  • The Bee - performance Dr. Jordan Institute
  • The Bee - bouwen van de track met Stefan Kruger
  • Call It - performance Dr. Jordan Institute
  • Si L’amour - performance Dr. Jordan Institute

 

  • The Bee - performance Dr. Jordan Institute

  • The Bee - bouwen van de track met Stefan Kruger

  • Call It - performance Dr. Jordan Institute

Si L’amour - performance Dr. Jordan Institute

De StageCoach Sessions video’s kun je ook bekijken op ons YouTube-kanaal InterfaceNL en binnenkort ook op het YouTube-kanaal van StageCoach Sessions.

 

zoeken
zoeken