aanmelden
NAMM Show 2017 - Dag 2
Nieuwe producten van Elektron, Dave Smith, Softube, Teenage Engineering, Slate Digital en meer!
Muzieknieuws 20-01-2017 08:01
De Interface-redactie is in Anaheim om op de NAMM show de spannendste nieuwe producten voor je op te zoeken. We houden je vanaf de NAMM show van dag tot dag op de hoogte. We zijn toe aan dag twee!

Gisteren was al een mooie dag, maar er blijkt nog veel meer spannends aanwezig te zijn op de NAMM. Zo presenteerde Elektron een nieuwe drummachien en Dave Smith liet ons kennismaken met zijn nieuwste synth!

Vergeet ook niet het verslag van de andere dage te bekijken!;

Preview - Dag 1 Dag 3

Elektron Digitakt

 


Elektron komt altijd uit de hoek met interessante apparaten en ook op deze NAMM wisten ze iedereen te verassen met de Digitakt, een achtsporen digitale drummachine/sampler. Het is overigens nog een prototype, in een plexiglazen vitrine en nog niet te beluisteren. je kunt je eigen (drum)sounds sampelen of laden en deze vervolgens achtspoors sequencen, maar daarnaast kun je ook nog acht miditracks programmeren. De sequencer heeft 16 stappen per spoor, maar met allerlei random/fill-achtige functies, is het mogelijk een gevarieerde track op te bouwen. Digitakt is heel compact, heeft een lekker scherp display en verlichte knoppen. De ingebouwde sequencer heeft acht interne audiotracks en acht miditracks. Elke audiotrack heeft een digitaal multi-mode filter en een lfo. Delay en reverb effecten zijn aanwezig en met 64 MB sample geheugen en een i GB +drive kun je aardig wat drumsounds kwijt.  De Digitakt heeft stereo inputs en stereo gebalanceerde jack outputs, Midi in/out/thru en een usb 2.0 aansluiting. Overbridge wordt ook ondersteund, net als een syncsignaal voor oudere drummachines.

 

Elektron benadrukt dat ze het een heel gebruiksvriendelijk apparaat willen maken. Zo kun je met een knopdruk alle sounds, sequences en set-up saven. Als prijs wordt 650 Euro genoemd. www.elektron.se

 

 

 

Dave Smith Instruments REV2

 

 


 

Dave Smith heeft al heel wat NAMM shows meegemaakt, maar ook deze keer komt ie met een spectaculair nieuw product. Zijn nieuwste synth heet de REV2 en het is een sterk verbeterde uitvoering van de Prophet08 uit 2007. De analoge REV2 heeft 16 stemmen met layer en split, een 2/4 pole low-pass filter met resonantie (Curtis) en Audio Mod op het filter voor extra levendigheid.

Nieuw is de mogelijkheid om van de vier golfvormen van de oscillatoren de pulse width te moduleren met een lfo of andere modulatiebron. De mod matrix is uitgebreid naar acht slots en bevat lekker veel sources en destinations. Interessant is de polyfone (!) stepsequencer met 64 stappen met zes noten per stap en de optie om noten te binden en rusten in te voeren. De sequencer kan ook als 4 x16 step modulatiebron worden gebruikt. De effectenafdeling bevat zes effecten, waarbij je in split of layer een verschillend effect aan de twee layers kunt toewijzen. Met 'one knob per function' is de REV2 een droom om te programmeren, maar er zijn ook 512 presets. Het keyboard omvat vijf octaven, is semi-weighted en voorzien van velocity en aftertouch.

www.dsi.com

  

 


 

 

Teenage Engineering PO-32 Tonic

 


 

De collectie Pocket Operator mini synths van Teenage is uitgebreid met de PO-32 Tonic, een drumsynth/sequencer die sounds kan ontvangen van de Sonic Charge  Microtonic software. De PO-32 heeft 16 preset sounds, maar die kun je dus vervangen door de sounds die je met de Microtonic plug-in maakt. Dat overzetten kan met een kabel of draadloos dankzij de ingebouwde microfoon. De audio wordt dan als een hoorbare digitale code vanuit Microtonic verstuurd. Zoals alle PO's heeft de PO-32 een ingebouwde speaker. een sequencer, een display en hij werkt op batterijen.

De PO-32 inclusief Microtonic kost € 159,-, later kun je de PO-32 los kopen voor $ 89,-.

www.teenageengineering.com

  

 


Neumann KH 80 DSP

 

 


Zeker, Neumann maakt prachtige microfoons, maar ook allerlei andere hardware. Het bedrijf nam enige jaren geleden het merk K&H, makers van topkwaliteit studiomonitors, over. Nu is er dus de Neumann KH 80 dsp, een tweeweg speaker met baspoort en ingebouwde dsp. Met behulp van de bijbehorende software zal de KH-80 zichzelf kunnen calibreren op de akoestiek van de luisterruimte. De gebruiker kan dat natuurlijk ook handmatig doen. De communicatie met de software verloopt via een lan. O.m. dankzij de MMD waveguide levert de KH-80 een rechte weergave met een brede sweet spot. De monitor bevat een 4" woofer en een 1" tweeter met waveguide en 120 cq. 70 Watt versterkers.

www.neumann.com

 

 

Slate Digital ML-2 en VRS 8

 


Slate Digital is druk bezig haar virtuele mixsysteem uit te breiden. Zo is er nu VRS8 of wel de Virtual Recording Studio, een achtkanaals Thunderbolt/ usb 3.0 audio interface met acht VMS pre-amps, topkwaliteit converters, hi-q analoge electronica en een superlage latency (0.7 ms bij 96 kHz). Je kunt hem ook aansluiten via een PCI kaart. Dankzij de neutrale klank en de VMS pre-amps leent de VRS8 zich optimaal voor gebruik met de ML modeling microfoons van Slate.

 


Slate had al de grootmembraan ML-1, een speciale microfoon waarmee je de klank van talloze beroemde microfoons kunt modelen. De nieuwe ML-2 kleinmembraan cardioide mic is een zeer neutrale microfoon met lage distortion en neutraal frequentiekarakteristiek zodat de VMS techniek een optimaal signaal heeft om de klank van beroemde mics te emuleren. En dat kan dus na de opname! 

www.slatedigital.com

 


 

 


Soundelux U99

 


De U99 is een op de Neumann U67 gebaseerde multi-pattern buizenmicrofoon met een kapsel dat twee membranen bevat. Met de typische Soundelux 'Fat' switch en een HF boost/flat/cut schakelaar kun je de klank aanpassen. In combinatie met de ingebouwde padswitch kun je zo allerlei situaties aan. De gebruikte buis is een 'new old stock' type, de verder gebruikte schakeling is zo minimaal mogelijk uitgevoerd en er is een fikse output trafo voor meer headroom in het laag.

www.soundeluxmics.com

  

iConnectivity ConnectAUDIO2/4

 


iConnectivity maakt razend handige midi interfaces en presenteerde de nieuwe ConnectAUDIO2/4. Deze 2 in, vier uit 24/96 kHz usb 2.0 audio en midi interface voor Mac, PC. Linux en iOS, kost slechts 150 Dollar. Opvallend is het touch display voorop en de levelmeters. Hier kun je alle instellingen maken, dus daarvoor is geen software nodig. Er zijn twee mic preamps met combi inputs en fantoomvoeding, twee gebalanceerde stereo outputs, een hoofdtelefoonaansluiting en een midi in/out. De voeding komt uit de usb aansluiting en je krijt er Ableton Live Lite, plus een pakket Big Fish Audio sounds bij.

www.iconnectivity.com

 

 

 Soulsby Synthesizers Oscitron

 

 


Eurorack is meer dan enkel analoge modules. Zo is de Oscitron een 8 bit wavetable oscillator met audio input waarmee je wavetables kunt sampelen. Verder zijn er 15 filter algoritmes, wave-crusher pulse width en een phaser. De module heeft vijf CV inputs, een clock input en audio in- en outputs. Omdat het om een digitale module gaat kan de software ge-updated worden.

 

 

Soulsby toonde daarnaast een prototype van de Atmultitron, een zesstemmige 8-bit synthesizer met een drie octaafs keyboard. Deze heeft Eurorack cv aansluitingen en dezelfde wavetable sampling als de Oscitron.

 

www.soulsbysynths.com

 

 

 

Softube Console 1 MKII

 


Softube's hardware/software mixing system Console 1 stamt alweer uit 2014, dus is het tijd voor een MK II. De prijs is omlaag gegaan, maar er is ook het een en ander veranderd. Zo ondersteunt MK II het gebruik van een selectie aan Universal Audio's Powered Plug-ins, 60 stuks om precies te zijn. Deze ondersteuning is overigens ook als upgrade beschikbaar voor bezitters van de eerste versie van Console. De lay-out van de hardware is enigzins aangepast en de software heeft er nog wat extra functies bijgekregen, zoals daw control voor Presonus Studio One en Cakewalk Sonar.

 

www.softube.com

 

In vier dagverslagen en een preview plus diverse videoreportages brengen we al het nieuws uit L.A. bij jullie op het scherm! Binnenkort natuurlijk ook ruim in Interface, maar bekijk hier op Interface.nl alvast de volgende artikelen:


NAMM Show Preview, met productnieuws Akai, Antelope Audio, Roland, PreSonus, ADAM Audio, EastWest, Korg, RME, PMC, ATV, Dubreq, Zylia 


NAMM Show Dag 1 verslag
, met productnieuws Soundcraft, AKG, JBL, Acon, Studiologic, Denon, Gemini, Lewitt, Tascam, Percussa, Pioneer DJ, MOTU


NAMM Show Dag 2 verslag
, met productnieuws Elektron, Dave Smith, Softube, Teenage Engineering, Slate Digital en meer!


NAMM Show Dag 3 verslag
, met productnieuws Waves, Oberheim, Korg, Dynaudio, Focusrite en Line 6, Korg, Eventide


NAMM Show Dag 4 verslag
, met productnieuws Tracktion, Boss/Strandberg, Kenton, Roli, Tascam, Doepfer, Api, Dexibell en SSL


Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com