aanmelden
Release van de Week: The Chemical Brothers - No Geography
Vandaag verschenen – 12 april 2019
Muzieknieuws 12-04-2019 21:04
De Britse danceformatie The Chemical Brothers, bestaande uit Tom Rowlands en Ed Simons, komt vandaag uit met hun negende studioalbum ‘No Geography’. Dit is hun eerste album in vier jaar, na ‘Born in the Echoes’ uit 2015.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Interface-redactie pikt er elke vrijdag een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist. 

Het elektronische muziekduo gaat met deze plaat weer terug naar hun roots. Ze besloten op te nemen in een kleine zelf ontworpen studio die ze vulden met gear die ze ook op hun eerste album gebruikten.
Deze setup heeft voor de afgelopen twintig jaar op Rowlands’ zolder gestaan. De nieuwe experimentele ruimte gaf ze vrijheid en inspiratie om muziek te maken en hun verhaal te vertellen op een manier die ze jaren al niet meer gebruikt hebben.

Dat ze teruggaan naar hun roots is goed terug te horen in de throwback ‘Got to Keep On’.

De groep is de grondlegger van de big beat-sound en de progressive house.  Ze zijn eind jaren negentig doorgebroken. Het danceduo heeft inmiddels negen studioalbums geproduceerd en vier Grammy Awards gewonnen. In tegenstelling tot hun laatste album ‘Born in the Echoes’, waar gastartiesten meededen als Beck, St. Vincent en Q-Tip, bevat ‘No Geography’ alleen ondersteuning van de Noorse singer-songwriter Aurora en de Japanse rapper Nene.                                 

In aanloop naar het album werden langzaam maar zeker verschillende tracks gereleased. De eerste was ‘Free Yourself’ op 28 september 2018. Daarna volgde ‘MAH’ (Mad as Hell) op 7 januari, de eerdergenoemde ‘Got to Keep On’ op 1 februari en ‘We’ve Got to Try’ op 8 maart. Beluister hieronder de laatste single die is gereleased ter promotie van het album:

 

 Beluister hieronder het gehele album:

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com