Release van de Week: Flying Lotus - Flamagra

Vandaag verschenen - 24 mei 2019

Muzieknieuws 24-05-2019 08:05

Producer Flying Lotus komt vandaag uit met zijn nieuwe album Flamagra. Het is in totaal zijn zesde album en volgt You’re Dead uit 2014 op. De plaat bevat 27 tracks.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Interface-redactie pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Het album omvat hiphop, funk, soul, jazz, dancemuziek, tribal poly-rhythms, IDM en L.A. Beat scene. Flamagra featured dievrse gastartiesten, zoals Anderson Paak, George Clinton, Little Dragon, Tierra Whack, Denzel Curry, David Lynch, Shabazz Palaces, Thundercat, Toro y Moi, Solange en meer.

Het eerste voorproefje van het album kregen we op 17 april met de track Fire In Coming ft. David Lynch. Beluister de track hieronder:

Productie
‘Ik kan een kladversie van een track in twintig minuten af hebben. Het zijn de details waar ik veel moeite in heb moeten steken’, vertelt Flying Lotus. Hij wijdt verder uit over de productie van het album: ‘Ik speel alles zelf in en dan spelen de muzikanten daar overheen, meestal geïmproviseerd. We doen meerdere takes en gaan ze dan proberen te combineren. Wel altijd vanuit een geïmproviseerde geest dus. Ik denk dat je de plaat het beste kan omschrijven als een samensmelting van improvisatie en gearrangeerde stukken.’

‘De afgelopen vijf jaar ben ik met van alles bezig geweest, maar het was heel uiteenlopend. Wel had ik al die tijd een thema in mijn hoofd – een concept over een vlam op een berg’, vertelt Flying Lotus. ‘Toen ging ik op een gegeven moment naar een feest toe en daar hoorde ik David Lynch dezelfde woorden zeggen als die hij nu op het album zegt. Toen wist ik dat ik de goede richting had gevonden.’

Bekijk hieronder een video waarin je Flying Lotus aan het werk ziet met de track Spontaneous:

Hij is de laatste jaren niet alleen met het album bezig geweest. Zo heeft hij met zijn muziek bijgedragen aan de film Perfect uit 2018 en aan de serie Atlanta. Ook verscheen hij in de nieuwe film Game Over, Man. Flying Lotus heeft daarnaast nog een handvol nieuwe nummers zoals ‘Quarantine’ gedeeld, samen met fragmenten uit zijn soundtrack voor Blade Runner Black Out 2022.

Beluister hieronder het gehele album:

 

 

 

 

 

zoeken
zoeken