aanmelden
Release van de Week: Brandt Bauer Frick - Echo
Vandaag verschenen - 7 juni 2019
Muzieknieuws 05-06-2019 10:42
Het Berlijnse trio Brandt Bauer Frick komt vandaag uit met hun nieuwe album, Echo. Dit is hun vijfde album. Het laatste album dat ze hiervoor maakten was Joy uit 2016. De plaat bestaat uit elf nieuwe tracks.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Interface-redactie pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Het trio, bestaande uit Daniel Brandt, Jan Brauer en Paul Frick, laat weten dat ze met Echo terug gaan naar hoe ze begonnen. ‘In dit album gaan we terug naar onze sound van tien jaar geleden’, vertelt Brandt, ‘maar natuurlijk nemen we daar wel alle onze nieuwe ervaring in mee. Toen we voor het eerst muziek maakte hadden we maar één microfoon en een kapotte piano om ons eerste album te maken.’ Voor een van de nummers op het album, Masse, hebben ze op deze bijzondere website een menu gemaakt waar je alle instrumenten afzonderlijk kan beluisteren. Beluister hieronder de track Masse in zijn geheel:

De nieuwe plaat bestaat uit minimalistische en slo-mo 4x4 beats aangevuld met een palet aan instrumenten. De plaat is door het trio zelf geproduceerd en opgenomen in hun eigen studio, de Red Bull Studios in Berlijn. De drie muzikanten halen hun inspiratie uit de klassieke geschiedenis van hun thuishaven en de dansvloer van de vele clubs in Berlijn. Op muzikaal gebied neemt het trio voorbeeld aan zowel de minimalisten Steve Reich en Philip Glass als de minimal techno van Ricardo Villalobos en het Perlon Label.

Hoewel ze met dit nieuwe album terug gaan naar hun oude sound, is het geluid van Brandt Brauer Frick veel veranderd de laatste jaren. Ze begonnen met minimal house in You Make Me Real, hun eerste album. Op hun laatste plaat, Joy, hadden ze een wat lossere DIY indie sound. Bij dat album kregen ze hulp van Beaver Sheppard.

Beluister hieronder het gehele album:

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com