aanmelden
Steinberg lanceert UR-RT2 en UR-RT4 usb interfaces
Met Rupert Neve Designs transformators
Merknieuws 28-06-2018 07:06
De twee nieuwe usb 2.0-interfaces van Steinberg, de UR-RT2 en de UR-RT4, zijn het resultaat van een samenwerking tussen Steinberg en Rupert Neve Designs, gecombineerd met de expertise van Yamaha op het gebied van Class A D-Pre voorversterkers.
In de september-editie van Interface zullen we de test publiceren van de hand van Peter van Leerdam. Voorzichtig kunnen we al een en ander zeggen en de basisinformatie verstrekken, inclusief demovideo's.

Niks leukers natuurlijk dan wanneer grote namen in de muziekindustrie de handen ineen slaan, indit geval Steinberg met audiolegende Rupert Neve. 

Wij testen de meest uitgebreide van de twee interfaces: de UR-RT4. En laat ik direct beginnen met mijn eerste indruk bij het uitpakken van de doos. Deze interface voelt bijzonder degelijk aan. Vanwege de volledig metalen behuizing is dit letterlijk een zware jongen. Iets breder dan je zou verwachten; in een 19” rack kun je er net geen twee naast elkaar plaatsen.

De (inschakelbare) transformators in de UR-RT-serie zijn speciaal ontwikkeld voor audio-interfaces door Rupert Neve Designs. Ze zorgen voor een expressief en muzikaal klankkarakter met natuurlijke compressie en verzadiging van het signaal. Beide interfaces hebben een resolutie van 24bit/192kHz en zijn voorzien van class-A D-PRE mic preamps met +48 V fantoom voeding. En naast usb 2.0 vindt je ook midi in en uit connectoren.

De UR-RT2 heeft vier ingangen en twee uitgangen die bestaan uit twee xlr/trs combo ingangen met hi-z schakelaar op ingang 1 voor gitaar en twee trs line ingangen en één hoofdtelefoon jack met volumecontrole.

De UR-RT4 biedt zes ingangen en vier uitgangen. De ingangen bestaan uit vier xlr/trs combo ingangen met hi-z schakelaar op ingang 1 en 2 voor gitaar en nog twee trs line ingangen en twee hoofdtelefoon bussen met apart volume controle.

Beide interfaces beschikken ook over een ingebouwde dsp-processor, waarmee effecten zonder latency op de monitor mogelijk zijn met de REV-X reverb, Channel Strip en Guitar Amp Classics (de vst 3 plug-in versie zijn ook inbegrepen). De dspMixFx editor applicatie bestaat voor  Windows, Mac OS en iOS.

De UR-RT interfaces worden geleverd met de Cubase AI software voor Mac en Windows (alleen in 64-bit) en de Cubasis LE app voor iPad.

In Interface 221, die eind augustus uitkomt kun je lezen hoe we de UR-RT4 beoordelen. Leveren de de vier Rupert Neve trafo’s op wat ze beloven? 

Bekijk alvast hoe Steinberg zelf de interfaces voorstelt in onderstaande video's. 

Distributie: Steinberg Media Technologies GmbH online

www.steinberg.net

 

Nog meer video’s op: https://www.youtube.com/urseries

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com