aanmelden
Doe mee en win! Sennheiser Ambeo Smart Headset
In-ear headset die ook opneemt t.w.v. 229 euro
Merknieuws 15-08-2018 06:44
In Interface 219 testten wij deze handige combinatie van in-ear hoofdtelefoon/microfoon voor iPhone of andere iOS-apparaten.
De microfoons in de oordopjes zijn altijd optimaal gepositioneerd voor perfecte binaurale opnamen. De hoogwaardig ad/da conversie wordt gesteund door mic-preamps afkomstig van het merk Apogee.
De Ambeo Smart Headset excelleert ook als standaard iOS hoofdtelefoon wel met noise canceling.

DOE MEE EN WIN DEZE HEADSET!

Stuur voor 30 augustus 2018 een e-mail naar giveaway@interface.nl onder vermelding van ‘Giveaway Sennheiser Ambeo Smart Headset’. Vermeld je adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer.

Nog op zoek naar een leuke opnamegadget voor onderweg? Let dan goed op: Sennheiser heeft in samenwerking met Apogee namelijk de Ambeo Smart ontwikkeld. Een headset die niet alleen weergeeft, maar ook opneemt. Jij kan 'm nu winnen! 

De Ambeo Smart Headset ziet er op het eerste gezicht niet bijzonder uit. De in-ear-oordopjes zijn weliswaar voorzien van een oorbeugel, maar dat is op zich niet speciaal, en ook de bedieningsunit halverwege de aansluitkabel is niet uniek. Het geheim van de Ambeo Smart headset zit ’m in de oordopjes zelf, waarin niet alleen luidsprekertjes maar ook microfoons zitten. Nu zien we wel vaker headsets met ingebouwde microfoons; nagenoeg iedere noise canceling-hoofdtelefoon heeft microfoontjes aan boord. De microfoons in de Ambeo Headset zijn echter van hoge kwaliteit en ook echt bedoeld voor serieuze binaurale opnamen. Met de Ambeo Smart headset op je hoofd en je smartphone in je hand maak je in een handomdraai een mooie video met topkwaliteit geluid.

Binaural is een opnametechniek die ook bekend staat als ‘kunsthoofd’- of ‘dummy head’-opnametechniek. Hierbij worden microfoons op dezelfde positie geplaatst als waar je oren op het hoofd zitten. Voor een optimale binaurale opname wordt dan ook een replica van een menselijk hoofd gebruikt om ook de akoestische invloeden van de oorschelpen en het hoofd zelf in de opname mee te nemen. Speciale kunsthoofd-opnamesystemen zijn al heel lang op de markt en worden regelmatig bij akoestische opnamesessie gebruikt, zoals voor klassieke muziek.

3D-sensatie
Een binaurale opname moet je bij voorkeur afspelen via een hoofdtelefoon, omdat je dan de optimale 3D-geluidsveldervaring krijgt. De kracht van binaural is dat je echt een driedimensionale sensatie ervaart waarbij je het geluid niet alleen voor je maar ook achter, boven of onder je hoort; net zoals dat in de werkelijkheid het geval is. Een binaurale opname kun je natuurlijk ook prima via een gewone luidsprekerset weergeven, maar dan mis je dus de 3D-sensatie. Het effect van een binaurale opname is wellicht nog mooier dan een 5.1 surround-geluidsveld. Een beperking ten opzichte van 5.1 is wel dat je alleen met een hoofdtelefoon de optimale weergave krijgt, maar dat maakt de techniek niet minder interessant.

Dankzij de microfoons in de Ambeo Smart Headset is het maken van een binaurale opname nu een fluitje van een cent. Aangesloten op je iPhone of iPad via de lightning-aansluiting kun je direct een opname maken in jouw favoriete opname-app. De enige voorwaarde is dat die app ook stereo opnamen kan maken. Met de Ambeo Smart Headset op je hoofd kun je uiterst realistische 3D-opnamen maken van de fluitende vogeltjes in het bos, de schreeuwende marktkooplieden op de Albert Cuyp of een mooi concert tijdens een van de festivals de komende zomer.

De microfoons in de Ambeo Smart worden ook gebruikt voor de noise canceling-functie die je via de bedieningsunit of de bijbehorende app activeert. Met ingeschakelde noise canceling is een vlieg- of treinreis nog nooit zo stil geweest. De microfoons kunnen ook gebruikt worden om tijdens het luisteren in meer of mindere mate het omgevingsgeluid te horen. Ook deze functie kan heel prettig zijn (of veilig, zoals in het verkeer). De Ambeo Smart Headset is bovenal een uitstekende headset, gemaakt door een fabrikant die als geen ander weet hoe je een goed klinkende headset moet maken. De weergave is mooi zuiver en gedetailleerd, en het draagcomfort is door de oorbeugels extra groot. Dankzij de preamps en converters van Apogee is ook de opnamekwaliteit uitstekend.

Apple freaks
De Ambeo Smart is niet goedkoop, maar dat zal de echte Apple freaks waarschijnlijk niet tegenhouden. De headset is op dit moment alleen geschikt voor iPhone/iPad-bezitters, maar er komt wel een Android-versie uit, zo belooft Sennheiser. Deze Smart Headset is veel meer dan zomaar een gadget, want de opnamekwaliteit is hoog genoeg. Creatieve geluidsjagers zullen ’m dus waarschijnlijk al op hun verlanglijstje gezet hebben...

Wil je deze bijzondere headset winnen? 
Stuur voor 30 augustus 2018 een e-mail naar giveaway@interface.nl onder vermelding van ‘Giveaway Sennheiser Ambeo Smart Headset’. Vermeld je adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer.

Kijk voor meer informatie over de Ambeo Smart Headset en andere Sennheiserproducten op de website van importeur Sennheiser Benelux: www.sennheiser.nl en fabrikant Sennheiser www.sennheiser.com.

 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com