aanmelden
NAMM Beursnieuws Deel 7 Akai Force
Standalone music production system/Ableton Live controller
Merknieuws 17-01-2019 16:01
Een dag of tien terug circuleerde er al een foto van een nog onvoltooide controller van Akai op internet, Nu is er een officiƫle aankondiging van Akai; het apparaat heet de Force en het is een zelfstandig werkend apparaat voor muziekproductie, maar ook een Live controller!

De Akai Force kun je zien als een opvolger van de befaamde MPC serie. Het is een complete, zelfstandig werkende - met ingebouwde software, dus geen computer nodig - muziekproductie studio met een hele hoop knoppen en pads. Het apparaat heeft stereo inputs voor lijn en mic signalen met fantoomvoeding voor sampling en vier audio outputs.

Het middelpunt van de Pro Force is de kleurige 8x8 padmatrix waarmee je audioclips kunt triggeren en sequences kunt inspelen. Bovenaan zit dan nog een 7 inch multi-touch display met o.m golfvormdisplay voor editing en daaronder 8 touch-sensitive knoppen met een klein display en verder nog een hele hoop drukknoppen.

De ingebouwde software biedt sequencing, realtime pitch/shifting en time stretching, diverse dsp effecten van AIR Music Technology plus TubeSynth, Bassline en  Electric synth engines. Er is nog een synth die Hype heet waarin meerdere engines gecombineerd worden. Je kunt maximaal 8 stereo tracks opnemen, maar in totaal incl synths en CV 129 ssporen. Ingebouwd is 16 GB geheugen waarvan 10 Gb al gevuld is met samples. Middels de Sata connector kun je externe harde schijven aansluiten en er is ook een slot voor SD cards. Op de twee usb 3 connectors kun je dan nog thumb drives aansluiten of midi controllers.

Maar er zijn nog allerlei andere connectors voor communicatie met de buitenwereld, zoals 4 CV/Gate connectors, een link connector, wifi en midi out/in/thru.

met zoveel knoppen en pads zou het zonde zijn om die enkel voor de interne functies te gebruiken. Gelukkig wordt er gewerkt aan 'in-depth' integratie met Ableton Live. Je kunt dan op de Force de complete Live clip matrix zien en bedienen, plus allerlei parameters in Live.

Er wordt ook nog gewerkt aan toegang tot Splice, een grote online database met samples.

Daarmee lijkt de Pro Force de perfecte middenweg te bewandelen tussen een MPC-style zelfstandige studio en een zeer uitgebreide Push-style Ableton Live controller.

Akai Pro Force wordt in februari verwacht voor een prijs van 1500 Dollar.

Meer informatie

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com