Ableton komt met Live 10.1 update - vandaag uit!

User wavetables, nieuwe devices, workflow upgrades en meer

Merknieuws 06-02-2019 11:48

Een stap naar versie .1 klinkt niet als een enorme update maar toch is er veel meer veranderd dan je zou verwachten in de nieuwe Live-versie van Ableton.

Live 10.1 breidt de mogelijkheden voor het maken en vormgeven van geluid uit en verbetert de belangrijkste functies voor het bewerken en finaliseren van muziek. De update is gratis voor alle Live 10-eigenaren en is nu in bèta.

De meest opvallende toevoegingen zijn: 

  • User wavetables: Je kan nu de oscillator wavetables uitbreiden door je eigen wavetables of samples in het programma te importeren.

  • Channel EQ: Een flexibele en eenvoudige EQ met curves en gain ranges. De vorm van de filters past zich aan om altijd muzikale resultaten op te kunnen leveren.

  • Delay: Combineert simple delay en ping pong delay en voegt functies toe als jump, fade-in en pitch controle. 

  • Nieuwe automatiseringsfuncties: je krijgt een collectie aan automatiseringsvormen om uit te kiezen. De automatiseringscurve is ook makkelijk met de muis of via het numerieke pad te editen.

  • Verbeteringen aan zoomen en scrollen: Live 10.1 maakt het schakelen tussen gedetailleerde weergave en het complete overzicht sneller met behulp van toetsenbordcombinaties, inclusief zoom in/uit en ook het Arrangement Overview venster is resizable.

  • Track freeze met sidechains: 'Bevriezen' van sporen die sidechain routing bevatten is nu mogelijk.

  • Live 10.1 ondersteunt nu ook VST3 plug-ins.

  • Exporteren van return- en master-effecten: Je kunt single track en groups exporteren inclusief hun return master effecten instellingen. 


Bekijk hier de beschrijvingen van alle nieuwigheden op de site van Ableton.

www.ableton.com

Bekijk ook de recente artikelen over Abelton Live 10 op onze site: 

Live 10 Tutorials

Gratis Creative Extensions.

Uitgebreide test Live 10 uit Interface - downloadable pdf.

 

 

zoeken
zoeken