aanmelden
Release van de Week: Bill Laurance – Cables
Vandaag verschenen – 29 maart 2019
Muzieknieuws 29-03-2019 10:32
Pianist, componist, arrangeur en producer Bill Laurance, bekend van Snarky Puppy, komt met zijn vijfde album, Cables. Het album bestaat uit acht nieuwe composities, die hij binnenkort ook op het podium gaat brengen in Den Haag, Utrecht en Den Bosch. Bekijk hier de video waarin hij een tour langs al zijn gear maakt en luister naar het album.

Bill Laurance is misschien wel het meest bekend als een van de originele leden van Grammy-winnende megaband Snarky Puppy. Met zijn Snarky Puppy-vrienden Micheal League en Robert ‘Sput’ Searight bracht hij in 2014 het debuutalbum Flint uit, opgevolgd door zijn soloalbum Swift in 2015 en nog twee samenwerkingen met League en Searight: Aftersun en Live At Union Chapel (2016).

Op al die albums legt Laurance de link tussen pop, jazz, klassiek en wereldmuziek.

Cables
Op Cables ligt de focus op zijn pianospel, maar verkent hij bovendien elektronische beats en laat hij invloeden uit moderne composities, soundtracks, funk en elektronica toe. Zo heeft hij de track HAL gewijd als eerbetoon aan de film ‘2001: A Space Odyssey’. Beluister hieronder de track:

Tijdens het maken van het album heeft Laurance twee making of filmpjes opgenomen in de studio:

Gear
Voor het album gebruikt Laurance de Fender Rhodes, Prophet 8, Moog Voyager, Roli Seaboard, Korg MS2000, Yamaha Grand, Kawai Upright, een Mellotron, drums, een kalimba, een speelgoedpiano, een guzheng en een clavecimbel. Hieronder een filmpje waarin hij zijn live set-up laat zien:

Brexit
Vandaag, 29 maart, had eigenlijk de Brexit plaats moeten vinden. Bij wijze van protest besloot Bill Laurance, zelf Brits, een improvisatiesessie te doen over de Brexit. Bekijk hieronder de video:

Concerten in Nederland, 2019
wo 17 april - Het Koorenhuis, Den Haag 
do 18 april - Tivoli Vredenburg, Utrecht
za 20 april - Verkadefabriek, Den Bosch

Beluister hieronder het gehele album:


Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com