Ouroboros Alea

Two-voice semi-modulaire analoge synth

Merknieuws 27-03-2020 12:47

Een broodplank met willekurig verstrooide knoppen? Verantwoord kinderspeelgoed? Een modern beeldhouwwerk misschien? Nee, Alea is een semi-modulaire, analoge synth!

De vormgeving is uniek en opschriften ontbreken bij de met de hand gemaakte Ouroboros Alea. Volgens de filosofie van de zgn. West-Coast synthese moet je experimenteerdrift gestimuleerd worden door de lay-out en het ontbreken van onderschriften.

Alea is een tweestemmige, semi-modulaire synth die gebruikmaakt van sinus oscillatoren die je als afzonderlijke stemmen kunt gebruiken of elkaar kunt laten moduleren. Beide oscillatoren zijn voorzien van een Waveshaper die net als de oscillatoren zelf via CV stuurbaar is. Ook cross modulation is mogelijk via een Vactrol vca. Voor elke oscillator is er een Lowpass-Gate en een lfo. De sequencer wordt met een voltage controlled lfo of een externe clock getriggered en levert semi-random patronen.

De synth heeft een behuizing van speciaal hardhout, voor de voeding heb je een standaard 9Volt adapter nodig. De patching werkt met bananenpluggen.

Alea kost 600 Doillar exclusief en kan enkel direct bij de Amerikaanse fabrikant besteld worden.

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken