De Aira video's - de eerste kennismaking

DJ-producers maken voor het eerst kennis met de Roland Aira-serie

Merknieuws 23-05-2014 08:24

Roland blaast zijn roemruchte verleden van drumcomputers en compacte synthesizers nieuw leven in met de Aira-serie. In Interface 179, juni 2014, vind je de uitgebreide test door Stefan Robbers van de gloednieuwe TR-8, TB-3 en VT-3. In dit artikel in Interface Xtra tonen we de flinke hoeveelheid video's die Roland maakte met tal van dj's die voor het eerst de Aira-serie onder ogen kregen.

Nadat we in Interface 178 de Aira-serie al even konden uitproberen, is een aantal modellen nu officieel verkrijgbaar: De TR-8 drumcomputer, TB-3 synthesizer/sequencer en de VT-3 Voice Transformer. Het vierde familielid, de System-1 keyboardsynthesizer, laat nog even op zich wachten. Roland’s Aira-serie is voornamelijk bedoeld voor danceproducers en -performers. Wat je overdag maakt in de studio, kun je dan ’s avonds in de club ten gehore brengen.

 

De sounds van de TR-909 en TR-808 analoge drumcomputers zijn natuurlijk de meest gebruikte drumklanken bij muziekstijlen als house, techno, electro en hiphop. Roland heeft deze sounds uitgebreid geanalyseerd en daarna met digitale modeling nagemaakt. Hetzelfde geldt voor de Roland TB-303 Bassline – in dance-genres met afstand de populairste bassynthesizer met ingebouwde sequencer – die men onderbracht in de TB-3. En dan is er nog de VT-1 Voice Transformer, min of meer geïnspireerd door oude vocoders en de (digitale) Boss Voice Transformer uit de jaren negentig. 

 

Roland is er kien op dat artiesten de Aira-serie gaan gebruiken. Dus ze nodigden tal van dj-producers uit voor een eerste kennismaking. Daarvan hierondeer een ruim videoverslag.



We beginnen met de eerste kennismaking van Noisia met Aira

 

 

Roger Sanchez 

 

 

Felix Da Housecat

 

 

Todd Terry & Kenny Dope

 

 

 Oscar G

 

 

Matom

 

 

Germano Studios

 

 

Dennis Ferrer

 

 

DJ Skribble

 

 

Terry Hunter, DJ Spinna & Kenny Dope

 

 

Junior Sanchez

 

 

 Steve Angello

 

 

 

De TR-8

Informatie op de site van Roland

 

 

 

De TB-3 

Informatie op de site van Roland

 

 

De VT-3 

Informatie op de site van Roland

 

 

 

De System-1

Informatie op de site van Roland

 

 

www.rolandce.com/aira

Wat we voorheen al aan video's publiceerden over Aira:  

 

 

zoeken
zoeken