Neumann demo-dag in Wisseloord Studio's

Merknieuws 28-11-2014 15:04

Op 26 november vond er in het Wisseloord Studiocomplex een door Neumann georganiseerde productdemonstratiedag plaats

In drie sessies bespraken enkele engineers van Neumann de techniek en de filosofie achter hun meest recente producten.

Allereerst werden de Neumann studio monitors gedemonstreerd, met als belangrijkste item de nieuwe KH 420, een actief drieweg bassreflex mid-field monitor. Naast diverse A/B vergelijking met de KH120 Aen KH310 A(zie test in Interface 172) en luistertests met en zonder sub-monitors, werd tevens de kalibratie software om de KH 420 response aan de ruimte te optimaliseren uitgebreid gedemonstreerd.

Daarna was het de beurt aan U 47 fet grootmembraan studiomicrofoon, ingeleid met een uitgebreid verhaal over de geschiedenis van de legendarische U47.

Vervolgens werd een video vertoond van de Belgische singer-songwriter Ozark Henry (Piet Goddaer) waarin  hij zijn laatste opnameproject waarbij diverse Neumann microfoons werden gebruikt, toelichte. De opname van het klassieke orkest vond eveneens in Wisseloord plaats. Meer over dit project kun je lezen in een komende aflevering van Interface.

In de laatste sessie vertelde Ronald Prent van Wisseloord Studio’s eveneens over het Ozark Henry project en de gebruikte Neumann microfoons.

 

Neumann , Sennheiser Benelux, +31 (0) 36-5358444,

www.sennheiser.nl, www.sennheiser.com, www.neumann.com

 

Wisseloord Studio’s www.wisseloord.nl

 

zoeken
zoeken