De nieuwe Arturia V Collection 4 is uit

Met de Matrix 12 V en Solina V als nieuwe softsynths

Merknieuws 03-12-2014 08:57

Het leek er even op dat Arturia zich helemaal op de hardware had gericht, maar nu hebben ze twee nieuwe softsynths tegelijk uitgebracht. Beide zijn ook terug te vinden in de nieuwe V Collection 4 software bundle.

 

 

De Matrix 12 V is een software versie van de beroemde, maar zelden in het wild aangetroffen, Oberheim Matrix 12 analoge synth uit 1985. Deze synth met twee oscillatoren had maar liefst 15 verschillende filter modes en een zeer uitgebreide routing matrix. Arturia heeft het origineel zo dicht mogelijk benaderd, maar heeft ook twee effectprocessors met zes effecten  toegevoegd en het aantal modulatieslots naar 40 verdubbeld. En met 5 envelopes, 4 ramp generators, 3 track generators, velocity, pressure, key follow en meer zijn er heel wat modulatiebronnen. Net als het origineel is Matrix 12 12stemmig en multitimbraal. Hij bevat 500 presets gemaakt door diverse bekende sounddesigners.

 

Matrix 12 V werkt standalone en als vst, aax en au plug-in. De prijs bedraagt € 169,-

Meer info en audiovoorbeelden op de Arturia site

 

 

En dan is er de Solina V, een software versie van de ikonische ARP/Eminent Solina stringmachine. In de jaren 70 een onmisbaar keyboard met een unieke smeuïge en rollende strijkerssound, die op ontelbare opnames te horen is.

Arturia gebruikte een Solina MK1 als voorbeeld en heeft zorgvuldig het kenmerkende 'ensemble' effect gereproduceerd. Maar ze hebben ook een aantal nieuwe zaken toegevoegd zoals de Vox Humana klank, een Polymoog resonator, een 24 dB/oct filter op de bas sectie, een lfo, plus effecten als phaser en delay en een arpeggiator.

Solina V werkt standalone en als vst, aax en au plug-in. De prijs bedraagt € 99,-

meer info en audiodemo's op de Arturia site

 

 

 

M Works, 010 2110170

www.mworksonline.com, www.arturia.com

 

zoeken
zoeken