NAMM Show 2015 – Day 3 & 4

Merknieuws 24-01-2015 08:01

De redactie van Interface zit in Anaheim om op de jaarlijkse NAMM Show te ontdekken wat we dit jaar voor productnieuws kunnen verwachten. Tijden de beurs zal Interface je vanaf de NAMM show dag tot dag op de hoogte houden van het nieuws dat we tegenkomen op de beurs.
Verslag van dag 1 vind je hier

 Het zit er op! Beurse voeten, suizende oren en een schorre stem. In deze laatste aflevering van het NAMM verslag nog eeen lading nieuwtjes van de beurs.

Verslag van dag 1 vind je hier

Verslag van dag 2 vind je hier

Preview van de NAMM hier

 

 

  • Ploytec πλ² Leukos

Ploytec introduceerde een nieuwe kleine synthesizer, de πλ² Leukos. Hij is bijna identiek aan de πλ², maar heeft een usb aansluiting en een midi output. Daarmee kan de Leukos vanaf een computer of een iPad bespeeld worden, maar hij werkt ook als midi interface (enkel output)

www.usb-audio.com

 

  • Keith McMillen K-Mix

De K-Mix is een combinatie van een control surface, een hardware mixer en een 8 in, 10 uit usb audio interface. De K-Mix heeft twee mic inputs, ingebouwde effecten, 8 gebalanceerde inputs en 10 outputs (2 gebalanceerd), Je kunt er allerlei midi en usb apparatuur mee bedienen, maar de ingebouwde mixer werkt ook zonder computer en kan via usb geautomatiseerd worden.

www.keithmcmillen.com


 

  • Korg kaossilator 2S

De kaossilator 2S is een verbeterde versie van de 'handheld' kaossilator synth. Dit model heeft onbeperkte undo/redo en een overdub looprecorder waarvan de opgenomen multitrack audio direct als .als bestand naar Ableton Live kan worden verstuurd. De 2s bevat 150 sounds die je via het touchpad kunt bespelen, werkt op batterijen en heeft een ingebouwde speaker. Dankzij de integratie met Live – Je krijgt er Live Lite ook bij- is het een soort schetsblok voor Live geworden.

www.korg.com




  • Roland Super UA audiophile interface

De Super UA is een nieuwe usb 2.0 audio interface van Roland met 1 bit dsd (Sacd) en 32 bit pcm playback. De 1 bit converter levert een hoge geluidskwaliteit voor de vierkanaals DSD (2,8 kHz) en 32 bit/192 kHz PCM outputs. Het kastje ziet er ook strak uit met de grote volumeknop en fungeert tevens als monitor controller voor twee sets monitors en twee hoofdtelefoons. Standaard heeft ie twee line in- en outputs, maar met een break-out kabel komen daar twee extra xlr mic inputs bij.

www.rolandus.com





  • Rane MP2015

De MP2015 Rotary DJ Mixer/audio interface valt meteen op omdat ie enkel draaiknoppen heeft. Deze 4 input 96 kHz dj mixer met zijn AKM converters is geschikt voor het afspelen van High-res Audio 24 bit wave en flac bestanden. Er zijn vier kanalen met cd/phono en digitale s/pdif inputs en een submix kanaal. De vier inputs zijn voorzien van flexibele eq , filters en frequentie isolators. Dankzij dubbele usb connectors kun je twee computers aansluiten en er zijn asio drivers voor Windows. De audio interface heeft 10 playback en 14 opnamekanalen.



Ook nieuw bij Rane is de TTM57mkII mixer, deze heeft heeft een ingebouwde audio interface met twee usb aansluitingen, asio drivers en 10 in- en outputs. Het is een twee-decks controller met filters en eq's, kill switches en speciale knoppen om Serato DJ en Izotope fx mee te bedienen. Met de acht triggerknoppen kun je cuepunten activeren of samples instarten. De crossfader is van het magnetische type, dat werkt contactloos dus gekraak en slijtage behoort daarmee tot het verleden. Je krijgt er Serato DJ bij.

https://dj.rane.com



  • Motu 112D

Motu onthulde zijn nieuwe 112D Thunderbolt interface. Deze digitale interface biedt 24 aes/ebu kanalen, 24 kanalen ADAT en 64 kanalen Madi, voor een totaal van 112 digitale in- en output. Het apparaat kan als een digitale 'hub' in een AVB netwerk fungeren. Je kunt er mee routen, formats converteren en mixen dankzij de 48 kanaal digitale mixer met diverse effecten. Behalve een Thunderbird interface heeft de 112D ook sub 2.0 aansluitingen.

www.motu.com



  • Teenager engineering Pocket Operator

Teenage Engineering komt met een serie kleine Pocket Operator synths. Dit zijn hele basic 'barebones' apparaten die op batterijen werken met ingebouwde speakers. De PO12 levert synthetische en gesampelde drumklanken, de PO-14 en PO-16 maken gebruik van fm, subtractive, wavetable en physical modelling. Ze hebben alle drie effecten en een sequencer ingebouwd én een wekker!

www.teenageengineering.com





  • VSL Vienna Solo Voices en Whister

Twee nieuwe libraries bij VSL: Vienna Solo Voices bevat vier vrouwen- en drie mannenstemmen met heel veel klassieke zangtechnieken als staccato, legato, trillers en glissandi. Ook nuttig en fraai om te horen is 'Vienna Whistler', inderdaad fluiten met je lippen. Ook hier weer talloze articulaties en stijlen zoals trillers, glissandi, met en zonder vibrato etc.

https://vsl.co.at





  • Moog Modular

Moog gaat een drietal befaamde modulaire synths weer in productie nemen. System 55 (met 36 modules), System 35 (met 22 modules) en de Model 15 (met 14 modules) zullen in zeer beperkte oplage – respectievelijk 55, 35 en 150 stuks- weer te koop zijn. Daarnaast komen er ook een stepsequencer (Sequencer Complement B Expansion Cabinet) en een 5-Octave duophonic keyboard. Het zijn allemaal re-issues van prachtige en legendarische instrumenten uit begin jaren 70 van de vorige eeuw. Maar wil je een exemplaar aanschaffen dan zul je een hoop geld op tafel moeten leggen. Zo kost de System 55 zo'n 55.000 Dollar en de relatief bescheiden Model 15 10.000 Dollar!

moogmusic

 



  • Spectrasonics Omnisphere 2

Het populaire software instrument Omnisphere is er nu in versie 2 met meer golfvormen, audio import, wavetable en garnulaire synthese en meer. Er zitten 10.000 klanken in en de user interface werd stevig aangepakt. De browser is vernieuwd een er zijn maar liefst 25 effecten bijgekomen.

www.spectrasonics.net




  • Korg SQ-1

De SQ-1 sequencer is behalve in combinatie met de ms-20 mini kit ook los verkrijgbaar. Hij heeft 2x 8 stappen met diverse afspeelvarianten en flink wat connectors; cv/gate (Volt per octaaf en Hz per Volt), sync out en usb midi. Hij heeft ook speciale mini-jack outputs voor Korg LittleBits. DE SQ-1 werkt op batterijen.

www.korg.com



  • Komplex Sequencer, het 'muzikale monster' van Koma

Komplex Sequencer van Koma laat zien dat je met een step sequencer meer kunt doen dan simpele rifjes programmeren. Hij bevat vier complete 16-staps sequencers, die ook elkaar kunnen sequencen. Elke functie heeft zijn eigen knop en er is een 86 punts patch-bay met alle in- en outputs. En behalve cv/gate in allerlei varianten wordt ook midi ondersteund

https://koma-elektronik.com




  • Midas mixers

Bij Midas zagen we een aantal spin-offs van de succesvolle M32 digitale mixer.

De M32R is een rackmount versie van de M32 met 32 inputs en 8 aux send/returns. Hij heeft 17 faders en een ingebouwde 32 i/o usb audio interface.

De M32C is een 40 input rackmount digitale mixer die maximaal 96 i/o's aan kan. Daarbij hoort een stagebox met 32 inputs en 16 outputs die is voorzien van op afstand bedienbare Midas pre-amps en Ultranet outputs. Moederfirma Behringer heeft twee nieuwe stageboxen voor het systeem die SD8 en SD16 heten, met 8 en 16 inputs plus Ultranet outputs.

www.midasconsoles.com



  • Gibson Les Paul monitors

Tja , dat is effe schrikken! Gibson komt met drie monitors in de bekende tigerstripe sunburst finish van de Les Paul gitaren. Deze Les Paul Reference Monitorszijn actieve tweeweg systemen met baspoort in drie maten en keuze uit drie kleurstellingen.

www2.gibson.com



  • Boss VE-1

De Boss VE-1 is een stompbox vocal processor met pitch correction, double tracking, en enhance functie. Hij heeft een microfoon ingang, phones/line out en een usb aansluiting waarmee je de output in je computer kunt opnemen. Hij werkt op batterijen.

www.bossus.com





  • SSL VHD Pre 500

De SSL VHD pre is een mic pre-amp voor 500 racks met Variable Harmonic Drive voor extra boventonen. Hij heeft een laag-af filter, een hi-z switch voor microfoons met een hoge impedantie, pad en fase-omkeer schakelaars

www.solid-state-logic.com



  • Alesis Coda

De Coda en Coda Pro van Alesis zijn digitale keyboards met 88 toetsen, 20 presets van akoestische en elektrische piano's, orgels etc. De klanken zijn afkomstig van AIR en Sonivox. Ze bevatten 60 preset songs en 50 begeleidingspatronen. Beide hebben usb midi, din midi out en worden inclusief sustainpedaal geleverd. De Pro heeft een gewogen keyboard

www.alesis.com



  • Blue Hummingbird

Bij Blue Microphones was de nieuwe Hummingbird te zien. Dit is een compacte en flexibele mic, met een klein op de Bottle gebaseerd draaibaar kapsel, waarmee je overal bij kunt. De naam Hummingbird (kolibrie) is dan ook zeer toepasselijk. Hij heeft een cardiöde karakteristiek en je krijgt er een clip en een windkap bij.

www.bluemic.com





  • Nektar Impact LX88

De LX88 van Nektar is een usb midi keyboard met ingebouwde controller voor je daw. Hij heeft 88 semi-gewogen aanslaggevoelige toetsen, 9 faders, 8 potmeters, 13 midiknoppen en een transportblok. Verder nog 8 aanslaggevoelige pads. Hij werkt met de meest daw's.

www.nektartech.com





  • Alesis SamplePad Pro

De SamplePad Pro van Alesis is een elektronische percussie controller met zes dual-zone pads en twee dual-zone rims met 200 sounds. Je kunt extra triggers of extra pads aansluiten en er zijn inputs voor een kick en hihat pedaal. Eigen samples kun je importeren via sd-cards en behalve analoge outputs is er een usb aansluiting voor je computer.

https://alesis.com





  • Numark MixTrack 3 en MixTrackPro3

Numark presenteerde versie 3 van hun MixTrack dj controllers. Deze dubbeldecks controller met 16 multifunction pads en twee platters is speciaal gemaakt voor Virtual DJ LE 8. Dankzij de lange pitchfaders is de toonhoogte nauwkeurig afstelbaar. De Pro versie ziet er wat gelikter uit en heeft een ingebouwde usb audio interface als extra. De Pro versie is bedoeld om Serato DJ intro mee te bedienen.

www.numark.com/

 

  • Rode NTR Ribbon microfoon

 

De NTR is een ribbon microfoon met een ingebouwde shockmount en een achtvormige richtingskarakteristiek die helemaal in Australië gemaakt is. Maximum spl is 130 dB en dankzij een high-output ultra-low noise trafo en actieve elektronica, levert de microfoon een hogere output  dan andere ribbons. De vrij opgehangen ribbon is omgeven door een metalen gaas dat als utltra-transparant plopscherm fungeert. Je krijgt er tien jaar garantie op, met recht op één vervanging van de ribbon tijdens die periode. In de VS kost ie $ 799,-.

www.rodemic.com

 

 

  • Porter & Davies_KT Platform Tactile Monitor

Horen is goed maar het kunnen voelen is nog beter. Porter & Davies presenteert de KT Platform Tactile Monitor dit is vloer opervlak die laat je horen niet door koptelefoons maar direct door de trilling van basestation. De klank transmissie principe wordt Kinetic Transfer genoemd. Het is bruikbaar voor gitarist, bassist, dj, stand toetsenist, percussionist, dus iedereen die muziek dot op zijn voeten. Wat je hoor is niet vaag sub-laag rommel maar echt de muziek. Het werkt met alle drie Porter & Davies engines de Gigster, BC2 of BC2rm.

www.porteranddavies.co.uk

 

 

 

  • Nieuwe Focusrite Thunderbolt audio interfaces

 

Focusrite toonde zijn nieuwste range audio interfaces, de Clarett serie. De Clarett's zijn voorzien van een Thunderbolt interface en de latency blijft onder de 1 msec. Maar dat is nog niet alles want deze 24 bit, 192 kHz interface serie is voorzien van een nieuwe pre-amp, die het impedantiegedrag en de trafo resonantie van de befaamde Focusrite ISA serie emuleren en een groot dynamisch bereik hebben. De Clarett serie bestaat uit vier modellen; 2Pre, 4Pre, 8Pre en de 8Pre X. Ze zijn uit te breiden via een Adat connector en hebben uitgebreide metering plus midi in- en outputs.

www.focusrite.com

zoeken
zoeken