Musikmesse & Prolight+Sound 2015 - Verslag Dag 2

Softube Heartbeat, AKG en sE Electronics mics, Babyface Pro, Akai Midimix, Modal 001, Antelope MP8d, Presonus Studio 192

Merknieuws 16-04-2015 21:04

De redactie van Interface speurt in Frankfurt op de jaarlijkse Musikmesse & Prolight+Sound rond naar nieuwe producten. Tijdens de beurs zal Interface je vanaf de beurs van dag tot dag op de hoogte houden van de spannendste nieuwtjes. In dit artikel lees je wat wij op de tweede dag tegenkwamen.

bekijk ook deel 1 en deel  3 van ons verslag!

 

 

Softube Heartbeat

Heartbeat is een plug-in instrument met klassieke drummachine sounds. De klanken worden opgewekt met analog-modeling en zijn niet direct afgeleid van bestaande drumcomputers. Heartbeat heeft 8 kanalen/instrumenten en een ingebouwde mixer met individuele sends per instrument. Een aantal effecten zijn ingebouwd; een galm, een echo-filter, output saturation en de Valley People Dynamite compressor/expander.

Meer info

 

AKG C314

De C314 condensatormicrofoon heeft een zeer lage ruisvloer, vier richtingskarakteristieken en hetzelfde 1" goud opgedampte membraan dat ook in de C414XLS gebruikt wordt.

Meer info

 

 

Akai Midimix

De Midimix is een usb controller waarmee je de mixer van je daw kunt bedienen. Hij heeft 8 faders, een masterfader, 3 draaiknoppen per kanaal en twee keer acht drukknoppen voor mute, solo, en record. De mixerinstellingen kunnen in je daw opgeslagen worden en er is een speciale preset voor Ableton Live. Behalve compact en licht is ie ook heel betaalbaar.

Meer info

 

 

Modal Electronics 001

De Modal 001 is een kleinere versie van de 002. Het is een duofone analoge synth met digitale oscillatoren en suboscillatoren met keuze uit 50 golfvormen, en twee envelopes. Het analoge cascadefilter heeft een maximale steilheid van 24 dB. De synth bevat een 32 staps sequencer, een arpeggiator en met de Animator kun je ook synthparameters sequencen. Het 37 toetsen keyboard is half-gewogen met aftertouch. Behalve midi heeft ie twee audio inputs en vier CV in- en outputs.

Meer info

 

 

 

SE Electronics GuitaRF

GuitaRF is een Reflexion Filter speciaal voor het opnemen van gitaar en fungeert tegelijkertijd als een dubbel micstatief dat heel exact te postioneren is. Door het gat kun je een dynamische mic steken, de tweede mic bevestig je aan een hangende clip. Deze clip is op allerlei manieren verstelbaar om de juiste faseverhouding tussen de twee mics te realiseren.

Meer info

 

 

 

SE Electronics RNT, RNR1 en RN17

De RN serie microfoons is ontstaan uit de samenwerking tussen Rupert Neve en de sE Electronics engineers. De RNT is een multi-pattern buizen, condensatormicrofoon met door Neve ontwikkelde transformatoren en een handgemaakt kapsel. De RNR1 is een actieve ribbonmicrofoon die doorloopt tot 25 kHz. Hij kan spl's tot 130 dB aan. Ook hier werden weer trafo's en andere componenten van Neve gebruikt.

Het derde model de RN17 is een kleinmembraan condensator die heel accuraat op transients reageert. Ook deze is voorzien van Neve trafo's.

Meer info

 

 

RME Babyface Pro

RME’s Babyface Pro is een compacte 24 kanaals, 192kHz, bus-powered USB 2.0 audio interface met twee 'digitally controlled' preamps met fantoomvoeding. Hij heeft twee onafhankelijke hoofdtelefoon uitgangen, stereo analoog in/uit, een optische S/P-dif/Adat I/O met smux en midi i/o.

Meer info

 

 

 

Antelope Audio MP8d

De MP8d is een achtkanaals klasse A mic pre-amp met ingebouwde A/D converters. De combo XLR/jack connectors zijn ook bruikbaar voor lijnsignalen en input 1 en 2 hebben een schakelbare Hi-z stand. Verder analoge inserts, een hoofdtelefoon uitgang en een dsp voor mixen met effecten. Alles is te bedienen via software. Analoge outputs zijn beschikbaar via een D-sub connector en er zijn S/P-dif, Aes/Ebu, Toslink, Adat en Madi digitale aansluitingen. Via usb kun je 24 i/o's naar je computer streamen.

Meer info

 

 

 

Allen & Heath Xone:43c

De Xone:43C is identiek aan de Xone:43 maar heeft een ingebouwde 16 kanaals 24/96 kHz usb audio interface. Deze dj mixer is perfect toegesneden op Serato DJ.

Meer info

 

 

 

Monkey Banana Gibbon Air

Gibbon Air is een set tweeweg mini monitors met Bluetooth aansluiting. Je kunt ze dus draadloos aansturen vanuit bijvoorbeeld een tablet. Een box bevat alle elektronica, de andere is passief. Behalve via Bluetooth kun je ze ook via een minijack aansluiten. Verder is er een hoofdtelefoonaansluiting en een uitgang voor een subwoofer. Ze zijn vooralsnog verkrijgbaar in zwart en rood.

Meer info

 

 

 

Presonus Studio 192

De Studio 192 is een usb 3.0 audio interface met 26 in- en 32 uitgangen. Deze 192 kHz interface heeft acht klasse A pre-amps met XLR/jack combi, acht geblanceerde analoge outputs (jack) en een Adat/S/P-dif connector. Een monitorcontroller met ingebouwde condensator talkback mic, ingebouwde dsp, software remote control en een wordclock aansluiting heeft ie ook.

Meer info

zoeken
zoeken