Muziek maken zonder voorkennis met Dualo du-touch

Speciale introductie offerte

Merknieuws 13-06-2015 15:46

De du-touch van Dualo is een nieuw muziekinstrument waarvan de drukgevoelige toetsen op een andere manier gerangschikt zijn dan op een conventioneel klavier of op een accordeon. De firma Dualo (dualo betekent dubbel in Esperanto) is opgericht door een wiskundige tevens muziekleraar en een computer-engineer gespecialiseerd in akoestiek.

Bijzonder aan de Dualo is de ligging van de toetsen. Alle noten die bij elkaar passen zitten dicht bij elkaar in een bepaalde ordening. Je hoeft enkel vier drievingerposities voor drieklanken en zeven viervingerposities voor akkoorden met vier noten te leren om in alle toonsoorten te kunnen spelen zonder muzikale voorkennis. Dissonanten spelen is bijna onmogelijk en het systeem is zeer snel te leren.

 

De Dualo du-touch is voorzien van een usb/midi connector plus een vijfpins midi-interface, en heeft een interne soundmodule met 116 klanken, multi-effecten en een multitrack looper. Via een oled-display kun je alle parameterwaarden instellen. Je kunt ook een usb-midi-dongle gebruiken voor draadloze midicommunicatie. Behalve drie lange ribboncontrollers zijn er gyroscopen ingebouwd. Door in drie richtingen te bewegen – naar voor en naar achteren buigen of kantelen – kun je hiermee extra (midi)data genereren voor meer expressiviteit.

 

Intussen is de Dualo is van prototype daadwerkelijk in productie gegaan en zijn er al meer dan 250 instrumenten verkocht. Het instrument heeft inmiddels een Excellence Award in de VS en in Frankrijk ontvangen.

Voor het productiemodel is in samenwerking met het IRCAM instituut, de soundbank volledig herzien. Verder werd het scherm groter en voerde men diverse ergonomische aanpassing door, zoals betere kleuren, zachtere toetsen en een verfijnd design van de behuizing. De bijbehorende software is uitgebreid met nieuwe effecten, en meer compositie- en loopmogelijkheden.

Uiteraard zal de Dualo zeer binnenkort in Interface getest worden.

 

 

Speciale aanbieding

Tot 30 juni kost de du-touch € 790,- in plaats van € 990,-

Als je decode "interface" gebruikt bij aanschaf krijg je een t-shirt bij.

 

https://en.dualo.org

 

 

PV Nova ondekt de dualo - 15 minuten later…

 

David Guetta Dangerous (dualo cover)

 

zoeken
zoeken