Roli Seaboard Rise gelanceerd

Bekijk de eerste video's van de 'kleine' Grand

Merknieuws 16-09-2015 09:29

Roli, die al opzien baarde met haar Seaboard Grand, heeft nu de Seaboard Rise geïntroduceerd. Een kleine versie van de Grand, voorzien van tal van features die breed gebruik mogelijk maakt.

Met de Seaboard Rise richt Roli zich op behalve op toetsenisten, zoals ze met hun Grand model deden, nu ook op de muziekproducer.

De Rise is gemaakt met dezelfde technologie en look als de vorige Seaboard Grand serie en maakt dus natuurlijk ook gebruik van dezelfde kenmerkende soft-toetsen (keywaves) met druk- en loslaatgevoeligheid, continue controle (fader effect), die ook trillingsgevoeilig is (handig voor vibrato).



De Rise permitteert “Polyphonic Expression” waarmee elke noot onafhankelijk gemoduleerd kan worden. Naast twee octaven biedt de Rise ook een midi controller gedeelte om je software te besturen. In dit gedeelte heb je naast een paar drukknopen, een toetsenbord shift knop en een rechthoekig touchpad waarmee meerdere parameters naar smaak tegelijk kunnen worden gemodificeerd.

Drie soft-faders laten je ook zelf te kiezen parameters realtime beïnvloeden. De Rise wordt gevoed met batterijen en communiceert via midi over Bluetooth; geen gedoe met kabels dus. Door zijn gewicht en formaat is de Rise makkelijk te vervoeren. Rise komt ook met de 'Equator for RISE' softsynth, die perfect afgestemd is om met de vijf keyboardmodulaties om te gaan.


Bekijk hier de korte productdemo


 


Bekijk ook de eerste live-performance met de Seaboard Rise, bij de presentatie op de preview party in de UK. 
 

Lees elders op Interface.nl over de Roli Seaboard Grand. Klik hier.

www.roli.com 

Vanaf september 2015 wordt Roli geimporteerd door 
Algam Benelux.  

zoeken
zoeken