Mic/pre-amp modeler van Slate Digital

Virtual Microphone System

Merknieuws 09-11-2015 09:21

Lang geleden was er al een plug-in van Antares waarmee je de klank van diverse microfoons kon namaken met elke doorsnee mic, althans dat was de claim. Slate Digital heeft dat idee nu opnieuw opgepikt met hun Virtual Microphone System.

Maar behalve uit een plug-in bestaat dat systeem uit de ML One condensator microfoon en de VMS One tweekanaals pre-amp met A-D converter. Slate claimt dat deze ultra-neutraal, transparant en clean klinken en dat is ook nodig, want met de bijbehorende  plug-in kun je de output van de mic/pre-amp combinatie de klank geven van drie peperdure beroemde microfoons in combinatie met twee vintage pre-amps (Telefunken en Neve). Daar kun je desgewenst nog een compressor aan toevoegen. De plug-in is zero-latency, dus je kunt realtime een emulatie gebruiken, maar deze kun je achteraf aanpasen.

Het systeem werd eind vorig jaar al aangekondigd, maar zou in december daadwerkelijk verkrijgbaar moeten zijn. Slate kondigt aan dat er in de toekomst diverse extra software packs komen met andere mics en pre-amps.


De prijs is nog onbekend, maar ik zag ergens een bedrag onder de 1000 Euro.

meer info

 

 


zoeken
zoeken