aanmelden
Microfoonfabrikant Rode introduceert audio-interface
De Rode NT1 AI Kit getest in Interface 217, april 2018
Merknieuws 20-04-2018 10:04
Ze maken al lang microfoons bij Røde, maar nu introduceert het Australische merk hun eerste interface de AI-1. Hij heeft één gecombineerde xlr/jack-input en is bedoeld voor homerecording.
De AI-1 kan je ook in een Complete Studio Kit, de NT1 AI Kit, kopen, inclusief NT-1-microfoon, een shockmount met popfilter, een xlr-kabel van zes meter en een usb-c naar usb-a-converter,
In Interface 217, april 2018, vind je de review van deze set. Hier op Interface.nl een preview en demovideo's.

In Interface 175 hadden we de Røde NT1 al besproken. De test kan je downloaden. Klik hier. De NT1 bleek een regelrechte aanrader en nu is er een starterskit inclusief Røde’s eerste eigen audio-interface AI-1: de Complete Studio Kit.

De AI-1 is een eenvoudige 1 in, 2 out usb-c interface met een Neutrik combo mic/line/instrument input, klasse A preamp, een stereo output en een hoofdtelefoon aansluiting. Het inputlevel en volume voor hoofdtelefoon/monitors is instelbaar en de 24 bit interface ondersteunt samplerates tot 96 kHz.

Door de gecombineerde xlr/jack-ingang aan de voorkant en de ingebouwde class-A-voorversterker, sluit je gemakkelijk een microfoon, gitaar of ander instrument erop aan. Aan de achterkant van de interface zitten twee jack outputs zodat je hem kan aansluiten op een monitorset. De AI-1 bevat daarnaast een aantal handige features als direct monitoring waardoor je input gemonitord wordt zonder vertraging. Hij heeft ook een 48 volt-fantoomschakelaar en hoef je geen drivers te installeren om hem te laten functioneren. 

Complete Studio Kit
De Røde AI-1 is verkrijgbaar in een Complete Studio Kit, de NT1 AI Kit, inclusief NT-1-microfoon, een shockmount met popfilter, een xlr-kabel van zes meter en een usb-c naar usb-a-converter, maar is ook los verkrijgbaar. 

Interface april 2018 review
In de conclusie van de test door Alex Buurman in Interface 217, april 2018 lezen we: 'Voor deze prijs en voor de beoogde doelgroep is het een uitzonderlijk goede aanbieding, wat niet in de laatste plaats te danken is aan de NT1. Dat is simpelweg een kwaliteitsmicrofoon en in deze budgetklasse nog altijd een absolute aanrader.' 

Prijs:
€ 119,- (AI-1)
€ 349,- (NT1 AI Kit)

Importeur: Mafico (www.rode.com)

Meer info

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com