aanmelden
Teenage Engineering OP-Z
Compacte en veelzijdige multimedia sequencer/synthesizer
Merknieuws 30-10-2018 10:33
Teenage Engineering maakt allerlei aparte en ultra-compacte muziekmachines. Na de Pocket Operators en de OP-1 is er nu de veelzijdige OP-Z, die behalve geluid ook beeld kan sequencen.

De OP-Z is een hele compacte multitimbrale digitale synth met een ingebouwde sequencer. En compact is hier echt compact; ongeveer het formaat van twee smart phones, zo'n beetje de helft van het formaat van de OP-1. Hij heeft geen scherm, het idee is dat je hem daarvoor aansluit op een (iOS) smart phone of tablet. Dan verschijnen ook allerlei editopties in beeld die niet op het apparaat zelf instelbaar zijn.

De sequencer (step of real-time) heeft ruimte voor tien projects, elk met 16 patterns ofwel sporen, waarvan 8 voor individuele drums en synthsounds als bas, lead, chords etc. De Performance track dient voor het toevoegen van effecten en de mastertrack stuurt het filter.  De tracks zijn onafhankelijk v.w.b. tempo. lengte en loops. Voor de sounds worden zowel samples (drums en fx) als 8 verschillende synthese engines gebruikt.  Er zijn twee FX-buses voor delay, reverb, bit crush en distortion.

Behalve mini-jack stereo line-out en hoofdtelefoonaansluitingen heeft ie ook USB-C, draadloze BLE (Bluetooth Low Energy) voor communicatie met een iOS apparaat, een accelerometer en ingebouwde microfoon en speaker. Voeding komt van een ingebouwde accu, oplaadbaar via usb.    

Erg leuk allemaal maar OP-Z heeft een aantal vrij unieke features, met name op het gebied van beeld. Met de Photomatic app kun je beelden triggeren via het toetsenbord van de OP-Z of programmeren in een sequencertrack. En via spoor 16 op de OP-Z kun je 2-D of 3-D video aansturen en sequencen in je audiotrack. Foto's, video... wat ontbreekt er nog? Inderdaad een lichtshow. OP-Z is namelijk voorzien van DMX, een standaard voor het aansturen van lichtshows. Ook voor DMX is er een speciale track in de sequencer.

Eeen echte multimedia machine dus.

Via firmware- en software updates kan het systeem nog flink uitgebreid worden. Teenage Engineering meldt dat men zelfs bezig is met add-on hardware.

De OP-Z kost € 599,-

Meer informatie

 
Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com