VCV Rack 1.0.0 update van gratis modulaire softsynth

Polyfonie, meer midi-opties en multi core engine voor deze gratis modulaire sofstynth

Merknieuws 20-06-2019 09:48

VCV Rack is een gratis modulaire softsynth met heel veel mogelijkheden, die we gebruiken in de workshopserie modulaire synthese in Interface. Versie 1.0.0 van deze uitstekende software is net uit en biedt heel veel extra opties.

VCV Rack is een geweldige manier om kennis te maken met modulaire synthese. Deze gratis modulaire softwaresynthesizer werkt standalone maar kun je dankzij de vst/au 'Bridge' ook via een plug-in met je daw verbinden. Er is een erg grote collectie modules voor verkrijgbaar waaronder softwareversies van hardware van bekende fabrikanten. Het overgrote deel daarvan is gratis, voor een aantal moet je een klein bedrag betalen.

Versie 1.0 van VCV Rack is net uit en er zijn diverse zeer nuttige functies toegevoegd. Je kunt nu polyfoon werken tot 16 stemmen zonder extra patchkabels te gebruiken, het programma kan CV als mididata versturen naar externe hardware en je kunt de VCV Rack parameters ook via midi bedienen. Het programma ondersteunt nu meerdere CPU threads voor hogere prestaties en er is een undo/redo functie en een nieuwe modulebrowser toegevoegd. Verder labeling van parameters, tooltips en nog veel meer.

Er is nog geen plug-inversie van VCV Rack maar die wordt in een komende update verwacht.

VCV Rack 1.0.0 is nog steeds helemaal gratis en werkt onder macOS10.7+, Windows 64 bit en Linux 64 bit.

Meer informatie

zoeken
zoeken