Heritage Audio HA-81A

Neve-style preamp en eq in een 19" unit

Merknieuws 30-06-2020 10:38

Tja welke engineer droomt er nu niet van een vintage Neve? De prijzen daarvan zijn echter erg hoog en daarom zien we veel Neve-imitaties op de markt. Heritage Audio heeft nu een beroemde Neve preamp en eq samengevoegd

Heritage Audio is een Spaans bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het maken van op Neve originelen gebaseerde apparatuur voor een betaalbare prijs.

Het laatste resultaat daarvan is de 19” HA-81A, waarin we twee beroemde Neve apparaten terugzien: de 1073 preamp en een 81 series console eq. De preamp gebruikt discrete Class-A techniek en Carnhill/St Ives trafo's. Behalve een 80dB gainregelaar heeft ie een padswitch en een polariteitsschakelaar. Er zijn afzonderlijke line en mic inputs (beide XLR) en ook een DI aansluiting op de voorzijde.

De EQ is vierbands met hi-q switches voor de twee middenbanden met keuze uit 30 frequenties, laag en hoog kunnen tussen shelf en bell worden omgeschakeld. Verder is er een instelbaar laag-af/hoog-af filter. Alle switches en potmeters zijn van hoge kwaliteit en de draaiknoppen hebben de typische Nevekleuren.

De HA-81A kost $1099,-

Meer informatie

zoeken
zoeken