Roland ZEN-Core JX-8P

Nieuwe synthmodellen voor Roland Zenology en recente hardware

Merknieuws 02-07-2020 09:51

Roland gebruikt voor diverse nieuwe hardware en een software plug-in dezelfde ZEN-Core sound engine. Deze wordt de komende tijd uitgebreid met nieuwe synths, te beginnen met de JX-8P.

Een tijdje terug introduceerde Roland de Zenology synth plug-in in hun Roland Cloud abonnementsysteem. Nieuw voor Zenology is de JX-8P emulatie (Model Expansion) van een analoge synthesizer uit 1985. Dat is nog maar het begin want 3 andere legendarische Model Extensions van Roland Synths staan al op de planning: De SH-101 op 16 juli, de Juno-106 op 8 augustus en de Jupiter-8 op 31 augustus. Allemaal met een overtuigende vintage sound maar met hogere polyfonie en een moderne interface.

De Pro ($99,- per jaar)en Ultimate ($ 199,- per jaar) abonnees van Roland Cloud, waarin al een enorm aanbod van synth- en sampleplayer plug-ins zit, kunnen kostenloos gebruikmaken van Zenology en de nieuwe Model Expansions. De Model Extensions komen eind van dit jaar ook beschikbaar voor Roland ZEN-Core hardware als de JUPITER-X en JUPITER-Xm.

JX-8P Model Expansion

Roland Cloud

 

 

zoeken
zoeken