aanmelden
Interface Magazine Room op ADE Next met Hardwell e.v.a.
Felix Meritis, Amsterdam, zaterdag 18 oktober - UITVERKOCHT!
xtra 11-10-2014 08:10
Ook dit jaar staat Interface tijdens Amsterdam Dance Event op ADE Next met de eigen Interface Magazine Room en runnen we in samenwerking met Midi Amsterdam de Techlabs.
Op zaterdag 18 oktober zijn er weer volop workshops en panels voor dj’s en producers. Van 10.00 tot 19.00 uur in negen (!) zalen van Felix Meritis, Amsterdam.
Toegang slechts € 15,-.
ADE Next is inmiddels uitverkocht!

ADE NEXT PROGRAMMA INTERFACE MAGAZINE ROOM

12.00-12.45 STEPHEN WEBBER - The art of listening like a producer

13.00-13.45 DISCO FRIES - How to build a genre-busting track

14.00-15.45 HARDWELL - 2 hour in depth workshop on producing a track

16.00-16.45 CLAUDE ZDANOW & GUESTS - Mixing and mastering the stars

17.00-18.00 EELKE KLEIJN - How to remix John Legend

Presentatie Mark van Schaick (hoofdredacteur Interface)

Tickets ADE Next
Kaarten voor ADE Next via 
www.amsterdam-dance-event.nl/tickets/ade-next
€ 15,- (excl. servicekosten).

Stephen Webber
> The art of listening like a producer

Host van de openingsworkshop in de Interface Magazine Room is Stephen Webber, directeur Music Technology Innovation van het Berklee College of Music in Valencia. Hij gaat het hebben over ‘luisteren’, een vaak onderschatte kwaliteit die producers toch echt hard nodig hebben. Studenten van Webber zijn hoog in de pop- en dancecharts terechtgekomen door zijn methodes toe te passen in hun producties, en zijn Berklee Online Course ‘Music Production Analysis’ won onlangs de award voor Online Course of the Year. In de oktobereditie van Interface vind je een interview met Webber.

www.stephenwebbermusic.com

Disco Fries

> How to build a genre-busting track
Het Amerikaanse duo Disco Fries werd hier bekend door hun samenwerking met Tiësto op de track iTrance. Danny Boselovic en Nick Ditri hebben heel wat tracks gereleased afgelopen jaar. Ze nemen Philtrum als leidraad voor hun workshop. Ditri: ‘Een van de topics zal zijn hoe we in die track de drop synth hebben gecreëerd, maar ook de unieke risers die we door het hele nummer lopen. In deze track nummer schiet je heen en weer tussen progressive builds, electro drops en een trap section, dus het is een goed voorbeeld van het toepassen van verschillende genres in één track. We deden ook onze eigen vocals (met behulp van Melodyne), en we zullen het hebben over onze aanpak bij de kickdrumsounds; die moesten ook overtuigen op speakers zonder een super laagweergave. Verder komen nog de vele subtiele dingetjes aan bod die hielpen om al die verschillende secties samen te smeden tot een geheel.’

www.discofriesmusic.com

Hardwell
> 2 hour in depth workshop on producing a track
Precies een jaar geleden werd Hardwell gekozen tot nummer 1-
dj van de wereld. Op 18 oktober staat hij met een bijna twee uur durende workshop in de Interface Magazine Room. Hardwell, oftewel Robbert van de Corput – 25 jaar nog maar, en al een carrière van tien jaar in de pocket – zal ons een kijkje geven in het Logic Pro-project van een actuele track. Over kicksound, sub-bas, sidechaining, mixen en masteren. Genoeg tijd om hem alles te vragen wat je weten wilt! Moderator: Menno de Boer.

www.djhardwell.com


Claude Zdanow & Guests
> Mixing and mastering the stars

Vorig jaar gaf hij in onze Interface Magazine Room een wervelende workshop over mastering. We vroegen hem terug,
maar dit keer komt hij met een aantal gasten met wie hij werkte in zijn Stadium Red studio’s in New York. Bepaald niet de minsten zijn daar geproduceerd – denk aan David Guetta, Afrojack, W&W, Noisia en Nicky Romero. Zdanow gaat op ADE Next met een aantal van zijn gasten aan het werk in de Interface Magazine Room om te demonstreren hoe het proces van mixen en masteren in zijn werk gaat en hoe die twee met elkaar verweven zijn. Aarzel niet Zdanow jouw mix- en mastervragen voor te leggen. Hij is altijd uiterst gedetailleerd en helder in z’n antwoorden!

www.stadiumred.com

Eelke Kleijn
> How to remix John Legend

Als dj tourt hij wereldwijd; als producer richt hij zich op zowel
eigen producties als opdrachtmuziek bij film, games en reclame. Onlangs maakte hij een remix van de hit van Benny Benassi ft. John Legend: Dance The Pain Away. Die remix gaat hij tot op het bot ontleden in de Interface Magazine Room tijdens ADE Next. In de oktobereditie van Interface vind je een interview met Eelke Kleijn.

www.eelkekleijn.nl  

De andere zalen van ADE Next
Naast het programma in de Interface Magazine Room (zie voorgaande pagina’s en de interviews in deze editie met Stephen Webber en Eelke Kleijn) is er natuurlijk nog veel meer te beleven in de negen zalen van Felix Meritis.

Techlabs
In de Teekenzaal van Felix Meritis vind je gedurende de hele dag de door Interface en Midi Amsterdam georganiseerde Techlabs. Je kunt daar de meest vooruitstrevende dj- en producersgear zelf uitproberen, bijgestaan door productexperts die al je vragen kunnen beantwoorden.

Panels en Q&A’s

Tal van dj-producers zijn aanwezig in de negen zalen van Felix Meritis om mee te doen aan de vele panels, Q&A’s en studiosessies van ADE Next. Zo zijn er Q&A’s met Martin Garrix en Headhunterz, en panels met de volgende thema’s:

Future Minds: The Power of Creativity

• USA: The Promised Land?

• #1 in the UK Charts!

• Here to Stay!

Demopitch

Ook kun je je demo’s laten horen en adviezen inwinnen bij een geweldig team van experts, waaronder Akka (Rwina Records), Daan Spoeks (Spooker), Jorn Heringa (Spinnin’ Records), Kenny McGoff (Ultra Music, GB), Koos Groenendijk (Appelsap), Mark Meeuwissen (Black Hole Recordings), Rogier de Kreuk (Armada Music) en Bindu de Knock (Bergh Stoop & Sanders Advocaten). Slotstuk van de dag is het roemruchte Demolition Panel, waar en publique enkele ingestuurde producties onder de loep worden genomen.


Tickets ADE Next
Kaarten voor ADE Next via
www.amsterdam-dance-event.nl/tickets/ade-next

€ 15,- (excl. servicekosten).

ADE Next Ticketactie

Interface geeft 5x2 toegangskaarten voor ADE Next weg. Stuur vóór 30 september een mailtje naar redactie@interface.nl met je e-mailadres en telefoonnummer. Uiterlijk 10 oktober krijg je bericht of je een setje tickets hebt gewonnen.

ADE Next, Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam
www.amsterdamdanceevent.nl

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com