Programma ADE Playground 15 t/m 18 oktober

Gear & Talks op Amsterdam Dance Event in De Brakke Grond en Compagnietheater

xtra 10-10-2014 08:10

De negentiende editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) vindt plaats van 15 tot en met 19 oktober. 's Werelds meest toonaangevende evenement voor elektronische muziek is in de afgelopen drie jaar bijna verdubbeld in omvang en van stagnerende groei is nog lang geen sprake. De organisatie verwacht voor de komende editie 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Een van de snel groeiende onderdelen van ADE is de Playground, dit jaar vijf dagen lang geconcentreerd rondom De Brakke Grond en het Compagnietheater in Amsterdam: Gear & Music Talks.

ADE Playground biedt muziekliefhebbers overdag tijdens Amsterdam Dance Event een enorm programma. Gear- en softwaremerken en wereldsprekers komen samen in de Brakke Grond om de nieuwste producten te presenteren, en kennis en ervaring te delen. Daar vinden tevens de ADE MusicTalks plaats, met sprekers als filmmuziekcomponisten Hans Zimmer en Junkie XL. Daarmee wordt dit jaar de Brakke Grond ook een ‘Producers Hub’, een plek waar producers, dj’s en topmerken samenkomen.

 

Gear en Music Talks
ADE Playground is een vijfdaags programma dat bestaat uit pop-up stores, (gear)workshops en masterclasses, fotografie, beeldende kunst, films en documentaires, die allen 'dance cultuur' als verbindende factor hebben. Met inmiddels 30 locaties verspreid door de stad vond de organisatie het hoog tijd voor een centrale plek voor het ADE Playground Gear programma en de ADE MusicTalks. Daarom wordt dit jaar de Brakke Grond tot een 'Producers Hub' gedoopt; een plek waar producers, dj's en topmerken samenkomen.



Topmerken
Voor de komende editie organiseert ADE met topmerken als Ableton, Focusrite, Novation, Native Instruments, Waves en Pioneer een inhoudelijk gear programma met masterclasses, productpresentaties en workshops. Daarnaast zal er veel focus op artiesten en producers zijn met ADE MusicTalks, een reeks intieme gesprekken met topsprekers uit de hele wereld. Enkele prominente namen die al bevestigd zijn, zijn onder andere de wereldwijd bekende Duitse filmcomponist Hans Zimmer, de Britse DJ en zanger Boy George en de Nederlandse producer en filmcomponist Junkie XL.

Het ADE Playground Gear programma in de Brakke Grond is gratis toegankelijk, met uitzondering van de ADE MusicTalks. Hiervoor dienen bezoekers een ADE Card te kopen.

Ableton at ADE: ADE Ableton Playground Space: Daily Ableton Push and Live 9 workshops, artist talks & performances, master classes and more. 16 t/m 18 oktober, 12:00 - 19:00, Compagnietheater

ADE Playground Gear presents: Focusrite Novation 16 t/m 18 oktober, 12:00 - 19:00, De Brakke Grond   

ADE Playground Gear presents: Native Instruments 16 t/m 18 oktober, 12:00 - 19:00, De Brakke Grond   

ADE Sound Academy presents: 4DSOUND, 15 t/m 19 oktober, Compagnietheater, masterclasses, live performances            

ADE Music Talks
Do 16 oktober, 16:00 - 17:00: ADE MusicTalks: Boy George (UK), De Brakke Grond
Vr 17 oktober, 14:30 - 15:30: ADE MusicTalks: Junkie XL (NL)
Vr 17 oktober, 16:00 - 17:00: ADE MusicTalks: Hans Zimmer (US)

 

 

En elders op ADE 
ADE Next richt zich op zaterdag 18 oktober vanuit negen zalen van Felix Meritis op Nederlandse dj/producers en biedt workshops en q&a’s met artiesten als Martin Garrix, Eelke Kleijn en Hardwell, plus het door Interface en MIDI Amsterdam georganiseerde hands-on Techlabs. Ons programma in de Interface Magazine Room bekijken? Klik hier

zoeken
zoeken