Download de freeware van Fathom Mono, OTT en Labs

Geselecteerd door Interface - lees de beschrijvingen hier

freeware 28-06-2018 08:06

Elke maand selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website. Klik op de naam om de software te downloaden.
Freeware bij Interface 220.

Fathom Mono is een gratis monofone versie van een polyfone softsynth. Het blijkt echt een uitstekende synth, en eentje waarbij ook veel aandacht aan de user interface is besteed. Fathom is modulair en de oscillatoren bieden talloze golfvormen plus wavetables die je zelf kunt importeren, tekenen of bijwerken. Je bepaalt zelf de 'signalflow' met maximaal 20 items; oscillatoren, filters etc. Er zijn heel veel modules waaronder 32 filtertypes, 7 modulators en 6 effecten. Ondanks de vele mogelijkheden laat Fathom zich prima bedienen en er zijn heel veel prima presets. Het klinkt ook echt heel erg goed; digitaal in de goede zin van het woord. Een stevige body, lekker veel details en met een mooi gedefinieerd hoog. Opvallend is ook de hoge kwaliteit van de effecten. Fathom heeft echt een eigen karakter en is zeker niet de zoveelste doorsneesynth, echt een topper! 

Win/Mac 32/64 vst/au plug-in

 

Met compressors kun je heel subtiel de envelopes van een audiospoor bijwerken en de dynamiek van je track exact aftrimmen. Maar met de juiste compressor kun je ook de boel enorm afgeknepen of lekker onrustig laten klinken. Voor dat soort muzikaal sloopwerk is OTT heel erg geschikt. Deze driebands compressor biedt niet alleen de conventionele downward compressie maar ook upward expansie en dat zorgt voor een lekkere opgefokt,e hijgerige exciter-sound. De instellingen gelden voor alledrie de banden maar je kunt wel het volume van de individuele banden regelen. Met Depth op lage waarden klinkt het beschaafd maar stevig, zodra je Depth opendraait en zeker met de upward compressie open en Time op een lage waarde gebeuren er waanzinnige dingen. Alsof je het signaal opeens een dosis steroïden hebt geinjecteerd. Het doet me denken aan de Valley Dynamite uit de jaren 80; agressief, en met enorm veel karakter.

Windows/Mac 32/64 bit vst/au/aax plug-in

 

 

Van deze Britse samplelibrarymaker hebben we in Interface al diverse producten getest die allemaal van hoge kwaliteit en speelbaarheid bleken. Spitfire heeft nu twee gratis kant-en-klare plug-in instrumenten uitgebracht onder de naam Labs. En ze zeggen van plan te zijn om elke maand een nieuwe uit te brengen! De eerste heet Soft Piano en dat is precies wat het is, een piano waarbij een strook vilt tussen hamers en snaren is aangebracht. Zo ontstaat een sfeervolle wollige pianoklank die je met de ingebouwde galm nog atmosferischer kunt maken. De tweede Labs heet Strings, met een ensemble van 14 strijkers die met topkwlaiteit microfoons werd opgenomen. Er zijn short, long en ensemble variaties en die klinken allemaal heerlijk; lekker harsig en tintelend, mooi egaal en over zes octaven. Ook hier weer een ingebouwde galm voor wat meer afstand. Als ze dit niveau volhouden wordt Labs een serie die je niet mag missen!

Windows/Mac 32/64 bit vst/aax/au instrument plug-ins

 

 

Gratis samples

 

 

Quataz geeft 7 uitstekende akoestische, drie elektrische piano's plus een aantal extra's als een mellotron en gitaren gratis weg. Het zijn uitgebreide multisamplebanks voor de volledige versie van NI Kontakt.

 

 

Bij Audiobombs kun je maar liefst 180 gratis Ableton Live racks en 64 Reason Refills downloaden; instrumenten, fx, mixtricks en meer. Je vind er ook presets voor plug-ins, samples en Bitwig Banks.

 

 

Momentum is een collectie van 30 hele lange atmosferen, pads, pulserende achtergronden en andere prachtige evoluerende klanktapijten. Het zijn allemaal 24 bit wave bestanden

 

 

 

zoeken
zoeken