Herzlichlabs MMI Maxima

Spacey controller

Merknieuws 12-06-2023 08:02

Het ding ziet er uit alsof ie van een andere planeet komt, maar de aansluitpunten wijzen op een controller, een touch controller om precies te zijn. Zonder voeding en heel betaalbaar.

MMI Maxima heet deze tactiele controller van Herzlich Labs en dat staat voor  Man-Music-Interface. Je denkt meteen Kraftwerk en Duitsland maar Herzlich is Deens. Ze maken meer leuke controllers en enkele eurorackmodules.

MMI Maxima werkt standalone controller of als Eurorackmodule. Door met je vingers verbinding te maken tussen de 9 oppervlakken zorgt de geleiding/weerstand van je lijf voor controle van de spanning. Die spanningen komen binnen en gaan weer naar buiten via de aansluitingen links op het apparaat. Er is geen voeding nodig; de binnenkomende voltages worden gecontroleerd door met hoeveel vingers je welke oppervlakken aanraakt (en hoe hard je zweet!). Wrrijven, strijken, drukken, aantikken en pinchen bepalen de uitgaande spanning.

Dat werkt allereerst voor cv, maar ook voor audio, gates of clocksignalen. Een mooi apparaatje voor meer expressiviteit en ook zinvol voor non-muzikanten! Het ding ziet er ook geweldig uit, maar hij is wel vrij klein (30hp), wat weer het voordeel heeft dat je ‘m overal kwijt kunt. Plak m bij voorbeeld op je gitaar, aan je mengpaneel of draaitafel…

 

Prijs zo’n 190 euro

Meer informatie

 

zoeken
zoeken