Toneboosters Lowtone

Harmonische bassynth

Merknieuws 26-06-2023 08:28

Toneboosters is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat al jarenlang prima plugins maakt. Na hun eerste synth Flowtones uit 2021 presenteren ze nu hun tweede, een monofone bassynth

In de basis is Lowtone een 3 oscillator VA monosynth met pwm, fm, filter en noise maar wel met loudness-domain harmonic synthese. Dit is een systeem dat aangepast is aan de eigenschappen van het menselijke gehoor, met name aan het feit dat ons oor minder gevoelig is voor lage en hoge frequenties dan voor het middengebied (Fletcher-Munson curves). Om die curve te compenseren wordt de luidheid van elke boventoon in een klank aangepast aan de gespeelde toonhoogte. Het resultaat is een gelijkmatige klank waarmee elke noot dezelfde impact heeft.

Okee, terug naar bekender terrein, want Lowtone heeft veel te bieden. Bij Voorbeeld 30 golfvormen voor de 3 oscillatoren die pwm, fm en hard sync ondersteunen. Als extra is er een ruisgenerator.

 

 

Het filter heeft 20 varianten, waaronder exemplaren met dubbele, driedubbele en viervoudige resonantie. Voor modulatie zijn er 2 lfo’s, envelope en gate sequencer voor diverse parameters, plus reverb, chorus en delay effecten.

Je krijgt er flink wat presets bij, maar er is ook een smart randomizer die leert van je keuzes.

Verkrijgbaar voor Windows, macOS (vst, au en aax) en iOS voor een bescheiden € 24,-.

meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken